avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 979 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... invocarea simularii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

invocarea simularii

Buna ziua,am fost casatorit din 1993 pana in 2010,an in care ea a divortat,invocand faptul ca nu m-am ocupat de copii...,ca sunt gelos...Am locuit impreuna pana in anul 2019,luna martie,cand ea,a dispsrut intr-o seara,dupa o discutie mai aprinsa,fara sa spuna ca pleaca...Speta: in anul 1998,mama mea a cumparat o casa in rosu,de la un var de-al meu,cu contract la notar... Finisajele au fost facute pe banii mamei mele si cu ajutorul fratilor mei,fratele si un nepot de sora m-au ajutat la finisaje(pus parchet,tencuit interior exterior,gresie-faianta,etc,,lucrari la care am participat si eu,Alte lucrari facute cu alti muncitori,au fost suportate de catre mama mea si de mine,In 2000 ne-am mutat in casa,locuind pana la despartire,in 2019.Specific ca la cheltuielile cu casa(cumparare,materiale,finisaje)fosta sotie nu a participat cu nici un ban,ea nefiind angajata in munca pana in anul 1999 si binenteles neavand o sursa de venit,iar parintii ei nu nea-au dat nici un ban. Ce sanse sunt de a obtine anularea contractului de vanzare cumparare al casei(cerut in instanta de fosta sotie),si trecerea casei pe mine si pe ea,parti egale,pe motiv ca mama mea nu ar fi avut bani respectivi,fiind pensionara? Solicita acest lucru pentru a putea introduce casa ca bun la partaj. Daca au mai fost asemenea cazuri si ce solutie a dat instanta?
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 17:59, 5 Februarie 2020
Buna ziua,
Va sfatuiesc sa solicitati ajutorul unui avocat care, dupa studierea exact a spetei, va poate ajuta pentru aparare.
Din ce expuneti dumneavoastra nu se intelege ce legatura este intre casa mamei si divortul dumneavoastra.
Deci mama dvs a cumpărat casa de la un var. Detine un contract de vanzare cumpărare, fiind actualmente proprietara casei.
Ce treaba are fosta nora?
Fosta nora,ar vrea sa obtina drepturi pe parte din casa,invocand faptul ca mama,adica proprietara,nu ar fi avut banii necesari pentru constructia casei si ca banii ar provenii din veniturile fostei noastre familii,cu toate ca ea pana la terminarea casei,in 1998,nu a avut nici un venit,a fost casnica.
Da, este dreptul dansei, ca al oricărui cetățean să se adreseze instanței. Doar că va trebui să depună și niste probe.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Posibilități și condiții de întocmire a unui act de participare cu bani, după cumpărarea unui imobil, mamă cu o cotă de bani+ fiu și noră proprietari în acte. serrafima serrafima Bună ziua, vă rog să mă ajutați într-o problemă vitală, v-o relatez mai jos, scuze pentru detaliere, o fac pentru o înțelegere mai bună. În anul ... (vezi toată discuția)
Partaj casa primita de la parinti ContSters57747 ContSters57747 Buna ziua, Sunt casatorit de 2 ani. Parintii sotiei vor sa cumpere o casa care e aproape gata (tencuita, izolata, cu termopane puse si instalatii ... (vezi toată discuția)
Succesiune sorinacizmas sorinacizmas Buna ziua! In anul 1997 bunica materna si in anul 1998 bunicul matern au decedat nelasand un testament in urma lor. Parintii mei au locuit impreuna cu ei din ... (vezi toată discuția)