avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 988 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Buna ziua!
In anul 1997 bunica materna si in anul 1998 bunicul matern au decedat nelasand un testament in urma lor.
Parintii mei au locuit impreuna cu ei din 1996 ingrijindu-i pana in ultima zi de viata a lor si ocupandu se de toate cheltuielile casei si de inmormantare.
Mama a avut inca 3 frati. O sora care traieste, 2 frati care au decedat.
Sotia unuia dintre frati traieste si tinem legatura, iar de cealalta nu stim nimic (nici macar daca au fost casatoriti si daca ea exista pe undeva in lume).
Eu as vrea sa facem o succesiune pt mama care este in grija mea tatal meu decedand in 2019. (eu avand inca 4 frati)
Care ar fi pasii pentru aceasta, ce drepturi ar fi in numele tatalui meu si ce drepturi ar avea fratii mei avand in vedere ca mama ar vrea sa imi revina mie tot ceea ce ea ar dobandi in urma succesiunii dupa parintii ei?
Sora si cumnata ei ar renunta la orice drept li se cuvine. Ele consideran ca mamei ii revine tot.
Vreau sa specific ca titlul de proprietate pe casa este pe numele bunicului si pe terenul agricol exista doar proces verbal de vanzare-cumparare tot pe numele bunicului.
Multumesc anticipat!
Sorina B.

Alte discuții în legătură

Cum se imparte un apartent la masa succesorala? Catalin 70 Catalin 70 Buna ziua. Vreau sa fac succesiunea dupa tatal decedat. Problema se pune asa. Proprietari la acest apartament sunt amandoii parintii si mama care inca traieste ... (vezi toată discuția)
Schimbare buletin identitate mioararadu mioararadu buna sora mea a locuit in concubinaj timp de 18 ani anul acesta concubinul a decedat el avand 3 copii .Ea vrea sa revina la casa parinteasca unde locuieste ... (vezi toată discuția)
Buna ziua titlul de propietate e pe numele bunicilor sotului ... mioararadu mioararadu Buna ziua titlul de propietate e pe numele Bunicilor sotului meu bunica decedand in 1996 si bunicul in 1983 avand 4 copii din care socrul meu a decedat in 1993 ... (vezi toată discuția)