avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1757 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum se imparte un apartent la masa succesorala?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum se imparte un apartent la masa succesorala?

Buna ziua. Vreau sa fac succesiunea dupa tatal decedat. Problema se pune asa. Proprietari la acest apartament sunt amandoii parintii si mama care inca traieste a spus ca vrea sa imi lase apartamentul. Ca mostenitori sunt eu, sora mea si nepoata din partea fratelui tot decedat. Numai ca nepoata nu vrea sa cedeze pana nu i se plateste partea ei de succesiune. Apartamentul a fost cumparat in 1997 cu 111. 000.000 lei in rate. Fratele care a decedat a platit 91000 de lei in rate iar cumnata mea a spus ca vrea suma pe care a platit-o fratele meu (adica 91000 de lei). Mie. Imi e teama sa nu ceara si partea care i se cuvine din apartament si ce a platit fratele meu. Cum se poate face ca titlurile de proprietate sa imi revina mie si sa nu mai fie atacate? Poate sa ceara nepoata ambele sume si cat ar insemna asta la preturile actuale? Va mulțumesc pentru răspuns.
Ultima modificare: Vineri, 1 Februarie 2019
Catalin 70, utilizator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 08:24, 1 Februarie 2019
"Cum se poate face ca titlurile de proprietate sa imi revina mie si sa nu mai fie atacate? "
Nu se poate nimic, pana cand nu se dezbate succesiunea dupa tatal dvs.

"Poate sa ceara nepoata ambele sume si cat ar insemna asta la preturile actuale?"
Da, poate. Pana la urma tatal ei a achitat o parte din apartament, apartament pe care acum trebuie sa il imparta cu dvs si cu bunica.

Asa ca...ori ajungeti la un consens cu nepoata, ori va adresati instantei, urmand ca suma pe care o aveti de platit catre nepoata sa fie stabilita de judecator in functie de valoarea apartamentului, rezultata din expertiza (in cursul precesului se va efectua o evaluare a imobilului de catre un evaluator).
In orice varianta, o suma tot o veti avea de achitat nepoatei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua Catalin 70 Catalin 70 Am și eu o problema.Eu, sora mea și mama mea vrem sa facem succesiunea după tatăl decedat. Problema se pune cam asa. Noi am am mai avut un frate care și ... (vezi toată discuția)
Participare la succesiune condiționată de plata unei datorii prescrise: dacă dezbatem succesiunea în instanță putem fi obligați să o plătim? Catalin 70 Catalin 70 As vrea și eu niște lămuriri legate de o succesiune. Eu mama și sora mea vrem sa facem succesiunea după tata.Am mai avut un frate care a decedat iar în ... (vezi toată discuția)
Temeiul legal al actiunii in instanta mioara2012 mioara2012 Buna ziua! Ma aflu in urmatoarea situatie: tatal meu a decedat in 22 iunie 2013. In data de 17 iunie 2013, tatal meu a vandut dreptul de proprietate asupra ... (vezi toată discuția)