avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 377 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract vanzare-cumparare cu clauza de intretinere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract vanzare-cumparare cu clauza de intretinere

Buna ziua !
Doresc sa dau baiatului meu o parte din casa mea cu contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere.Pana aici toate bune,numai ca nora nu doreste acest lucru spunand ca nici nu vrea sa aiba grija de mine ( la batranete evident ) ,dar nici pretentie la partea de casa nu vrea sa aiba ( vrea sa se duca la mostenire la parintii ei ), vrand sa semneze o negatie sau ceva asemanator in acest sens.Baiatul fiind casatorit legitim avand doi copii impreuna,se poate asa ceva?
Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: nat_king , utilizator 15:28, 6 Octombrie 2013
Buna ziua,
1. Nora nu poate renunta la mostenirea de pe dumneavoastra avand in vedere ca nu este mostenitoare si pentru ca nimeni nu poate renunta la o mostenire nedeschisa (deschiderea unei mosteniri se face prin decesul celui mostenit)
2. Nora oricum merge la mostenire de pe urma parintilor ei.
3. Faptul ca nu vrea sa aiba grija de dumneavoastra la batranete ...... e o chestiune de familie.
Gabriel Klein Kiritescu
Va multumesc pt amabilitatea d-voastra,dar as dori sa stiu daca e posibil sa ii vand cu contract de vanzare cumparare(caci acesta era subiectul ) cu clauza de intretinere doar baiatului(el fiind de acord cu acesta) ea (nora ) nedorind sa intre in acest contract nici ca prestator de serviciii(in urma contractului)nici ca beneficiar,tinand cont ca e casatorit si bunurile rezultate in timpul casatoriei sunt divizibile cu doi ).Nu e vorba de mostenire(mentionez ca noi,parintii suntem in viata ) ci de o vanzare cumparare cu clauza de intretinere,la care ea( nora ) nu doreste sa isi dea afirmativ acordul scris.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de intretinere cbcr cbcr Se da urmatoarea speta: Doi parinti in varsta si doi copii majori casatoriti (un baiat si o fata). Fata vrea ca parintii sa ramana in grija baiatului (a ... (vezi toată discuția)
Anulare contract vanzare-cumparare cviconschi cviconschi Buna seara. In anul 1998,bunicii din partea sotiei au incheiat la notar un act de vanzare -cumparare a casei batranesti contra unei sume modice,in favoarea ... (vezi toată discuția)
Din casatorie mixta, proprietate pe numele sotiei din venituri proprii de dinaintea casatoriei, sotul actual semnand ca nu are nici un fel de pretentie nici prezenta nici viitoare pmarinoiu pmarinoiu Am fost vaduva si m-am recasatorit.Am avut un apartament numai pe numele meu inainte de a ma recasatori, pe care l-am vandut in timpul re-casatoriei. Cu banii ... (vezi toată discuția)