Doi parinti in varsta si doi copii majori casatoriti (un baiat si o fata). Fata vrea ca parintii sa ramana in grija baiatului (a fratelui ei) si a nurorii, sa se faca contract de intretinere, iar ea sa renunte prezumtiv la o parte din mostenirea ce i s-ar cuveni la decesul parintilor. Din aceasta poveste, eu sunt nora, insa pe mine nu ma intereseaza sa fac un astfel de contract, nu ma intereseaza nimic din proprietatea socrilor, pentru ca am suficiente proprietati. Poate face sotul singur un astfel de contract? Nu ma deranjeaza sa am grija de ei, insa liber de contract, ca sa spun asa, nu as vrea sa imi asum niste obligatii doar pentru ca asa vor altii. Nu ma intereseaza nici banii de la ei, nici proprietati si nu spun asta cu rautate, sunt oameni sarmani si oricum ii ajutam noi pe ei si nu invers. Mi se par ca ar aparea discutii aiurea la astfel de contracte, oricat de bine intentionate ar fi partile.
Poate, dar tot bun comun va fi imobilul respectiv.
Se presupune că întreținerea este prestata din banii comuni.
Oricum, riscati să vă asumati obligatia de a întreține 2 persoane pana la deces, în schimbul a ...nimic.
În momentul de fata, cumnata dvs nu are la ce sa renunte, pentru că nu are nicio calitate.
Orice pact asupra unei mosteniri viitoare și este lovit de nulitate absolută.
Deci o eventuală renunțare facuta acum e nulă.
Despre moștenire și renunțări vorbim abia după decesul socrilor.
Iar pana atunci....E cale lunga, iar cumnata se poate răzgândi de 10 ori.
Parerea mea este să lăsați lucrurile asa cum sunt. O cană cu apă, le dati si fara contract.
Cand nu or mai fi socri, atunci o sa vedeti care e poziția cumnatei și dacă va mai vrea sa renunțe.