avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 668 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Din casatorie mixta, proprietate pe numele sotiei din ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Din casatorie mixta, proprietate pe numele sotiei din venituri proprii de dinaintea casatoriei, sotul actual semnand ca nu are nici un fel de pretentie nici prezenta nici viitoare

Am fost vaduva si m-am recasatorit.Am avut un apartament numai pe numele meu inainte de a ma recasatori, pe care l-am vandut in timpul re-casatoriei. Cu banii luati am cumparat un alt apartament numai pe numele meu, dar este mentionat in contract faptul ca sunt casatorita, sotul semnand la final ca si declarant prin care declara ca nu are pretentii nici prezente nici viitoare deoarece banii pentru achizitionarea noului apartament provin doar din surse proprii ale sotiei prin vanzarea apartamentului initial. Eu am un baiat din prima casatorie, iar sotul are doi copii din prima lui casatorie, impreuna nu avem copii. Ce sanse are fiul meu sa imparta mostenirea mamei lui cu copiii sotului mamei lui?
Cel mai recent răspuns: rendec , utilizator 11:41, 15 Martie 2014
Pai depinde cine moare primul.. daca mama moare prima, sotul e mostenitor. Bunul e propriu al sotie la care sotul nu are drept la un eventual partaj, insa de mostenit , mosteneste. bine, poate renunta cand va veni vremea si daca va fi cazul, la mostenire.. insa nu aveti cum sa stiti.
Daca sotul decedeaza primul, riscurile sunt mai mici pt ca se poate dovedi ca bunul a inlocuit un bun propriu, asadar a ramas propriu al sotiei si copiii luinu vor avea ce mosteni dupa sot.
Vindeti-i copilului de acum si pastrati-va dreptul de abitatie.
Ultima modificare: Miercuri, 12 Martie 2014
gi-jane2, moderator
Niciuna, intrucat pe actul de vanzare-cumparare sotul a facut precizarea ca nu are pretentii si ca recunoaste ca bunul imobil respective este in totalitate cumparat cu banii dvs...Bunurile mobile dobandite in timpul actualei casatorii si evident cele immobile, daca mai achizitionati altele, se vor imparti intre toti succesorii existenti la momentul decesului unuia dintre soti...
Dna faceti contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere, copilului ca sa puteti avea o batranete lipsita de griji.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, se da urmatoarea situație. tata cu 2 copii ramane ... Magthalena Magthalena Buna ziua, Se da urmatoarea situație. Tata cu 2 copii ramane vaduv. Dupa 4 ani se recasatoreste si are cu actuala sotie inca 2 copii. A achizitionat un ... (vezi toată discuția)
Mostenirea fratilor vitregi. alexius_at alexius_at Buna ziua! Am rasfoit putzin forumul ptr a gasi un raspuns la intrebarea mea dar m-am gandit sa postez personal. Mama mea este recasatorita de 10 ani. ... (vezi toată discuția)
Buna, se da situatia urmatoare: mama mea s-a recasatorit dupa ... randomjoker randomjoker Buna, se da situatia urmatoare: mama mea s-a recasatorit dupa nasterea mea cu alt barbat (care are o fiica dintr-o casatorie anterioara) Aceastia au dobandit ... (vezi toată discuția)