avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 448 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajare

Am si eu o intrebare,sunt angajat la un spital din brasov cu contract de muncă pe perioadă nedeterminată cu norma intreaga, mai a-si putea avea încă un contract de muncă ca si cântăreț bisericesc plătit de protopopiat ( adică tot de stat) ? Deoarece colegul meu fiind profesor de religie nu poate să mai fie angajat ci cântăreț bisericesc .Mulțumesc frumos
Cel mai recent răspuns: Ionuț 34 , utilizator 06:46, 5 Aprilie 2018
Orice salariat are dreptul de a muncii, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea (art. 35 alin. (1) din Codul muncii ).
Fac exceptie de la aceste prevederi situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.

Codul muncii nu face distinctia intre diferitele tipuri de contracte de munca care pot fi incheiate de o singura persoana si nici nu limiteaza numarul contractelor de munca incheiate de o singura persoana, astfel incat acestea pot fi, dupa caz, cu norma intreaga sau cu timp partial, pe perioada nedeterminata sau pe perioada determina, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator.

In speta, puteti incheia c.i.m. cu timp partial/cu norma intreaga cu un nou angajator chiar daca mai aveti un c.i.m. cu norma intreaga/cu timp partial.
Va multumesc , dar de ce nu poate ca si profesor de religie nu poate avea un contract cu Protopopiat ? Ei spun ca curtea de conturi nu permite sa aibă contract si acolo si acolo .Am înțeles ca si la preoți e la fel , nu pot fi si profesori in același timp ca sunt plătite de stat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare Ionuț 34 Ionuț 34 Buna ziua! Sunt Ionuț si sunt angajat cu norma întreaga si as mai vrea sa mai ma angajez ca si cantaret bisericesc . Eu ca si cantaret lucrez mai mult de ... (vezi toată discuția)
Doua norme Lulu76 Lulu76 daca sunt profesor cu norma intreaga pot fi angajat pe perioada verii sofer cu norma intreaga sau cu jumatate de norma (vezi toată discuția)
Pot lucra 2 norme intregi stefan868 stefan868 st preot si angajat al unei primarii in acelasi timp cu doua norme intregi pana acum n-am primit nicio sesizare pot ramane in aceasta situatie este legala nu ... (vezi toată discuția)