avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 586 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Constructie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Constructie

Buna ziua.as dori sa intreb ce e acela cadastru.de unde se obtine?titlul de proprietate e acelasi lucru?
Nu am rezolvat problema cu vecinii.au tot indreptat gardul cam jumatate de metru au intrat in curtea mea.acum a venit sa mi spuna ca vrea sa si construiasca inca o camera la casa si ca trebuie neaparat sa aiba trei metri.bineinteles ca trebuie sa intre in curtea mea....eu nu vreau sa vand.el nu renunta la camera lui.puteti sa mi spuneti ce e de facut?mai mentionez ca si in cealalta parte a casei au facut la fel.au luat santul...drumul s a ingustat...vecinii au chemat politia si pe cineva de la primarie...s a plans ca deja a construit...ce sa faca sa darame?asa ca ceilalti vecini au renuntat si el a ramas cu jumatate de metru de teren care nu i apartine si vecinuii cu chinul intrari cu dificultate...nu mi se pare corect deloc.ce solutie exista?curtea noastra avem titlu de prorietate pe numele tatalui meu decedat si nu am facut succesiunea.ma puteti ajuta?multumesc anticipat.
Am uitat sa specific faptul ca gardul e pe un damb si vrea sa sape in damb pentru fundatie.nu exista o lege care spune clar daca e nevoie de un anumit spatiu intre casa lui si gardul meu?
Ultima modificare: Miercuri, 4 Aprilie 2018
ContSters421076, utilizator
Cel mai recent răspuns: MihailZC , utilizator 12:59, 4 Aprilie 2018
Cadastru inseamna documentatia cadastrala (un set de schite efectuate de un expert cadastral) care se intocmesc odata cu intabularea dreptului de proprietate in Cartea Funciara.
Art 612 din COdul Civil spune ca distanta minima intre constructie si linia de hotar este de 60 cm. Pentru a construi la o limita inferioara este nevoie de acordul proprietarului vecin. Pentru a putea fi considerati vecin, dvs impreuna cu fratii/surorile si/sau mama trebuie sa dezbateti succesiunea dupa tata, astfel incat sa deveniti proprietari pe teren.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Distanta minima în constructii mire123 mire123 Buna seara.Am si eu o intrebare Am gard facut de mine intre 2 proprietati ,fara fundatie ,din plasa.Vecinul meu are o idee noua ,ca vrea sa isi faca trotuat ... (vezi toată discuția)
Camere facute pe spatele casei mele mariuta1970 mariuta1970 am si eu o intrebare daca vecina mea are lipite de peretele meu 4 camere sunt facute si se foloseste de peretii mei eu daca vreau maine sa izolez casa spatele ... (vezi toată discuția)
Limita de propietate carasclaudiu carasclaudiu Buna ! INTREBARE: conform normelor privind inspectia in contructii, la cati metri de gardul care delimiteaza 2 proprietati (gard) se poate constru un imobil? ... (vezi toată discuția)