Succesiune în cazul unei convenții matrimoniale cu separare de bunuri, și copii din căsătorie anterioară. Cum se poate face ca bunurile să rămână copilului din actuala căsătorie?
Buna ziua ,doresc sa stiu urmatoarele aspecte,sunt casatorita ,intre mine si sotul meu exista o conventie matrimoniala cu separare de bunuri,detin o casa dinaintea casatoriei,un apartament cumparat doar pe numele meu in timpul casatoriei,iar sotul inainte de casatorie detinea o casa pe care in timpul casatoriei a m incheiat un contract de intretinere,sotul meu are 2 copii dintr-o alta casatorie,iar impreuna avem un copil,as dorii sa stiu dupa moartea sotului,copii din casatoria anterioara pot veni la sucesiune,si pentru care dintre imobile?sau ramin eu si copilul nostru cu tot ,iar dupa moartea mea sa ramina totul copilului pe care il avem impreuna ,acceasta este dorinta noastra,cum este legal ,si cum putem face accest lucru ,adica copii din casatoria anterioara sa nu beneficieze de nimic in cazul in care sotul meu moare primul,din motive personale,exista vreun temei legal ,ca toate bunurile sa ramina doar copilului meu,? va multumesc pt raspunsuri
"as dorii sa stiu dupa moartea sotului,copii din casatoria anterioara pot veni la sucesiune,si pentru care dintre imobile"
Daca sotul decedeaza primul, dvs si toti 3 copiii sunteti chemati la succesiune (care cuprinde bunurile proprii ale sotului). Dvs veti dobandi 1/4, iar copiii impreuna 3/4.
Daca decedati dvs prima, la succesiune (care cuprinde bunurile dvs proprii) vor veni sotul si copilul dvs.
Sotul va dobandi 1/4, iar copilul 3/4.
Mai departe, la decesul sotului, cota lui de 1/4 va fi retransmisa celor 3 copii.
"adica copii din casatoria anterioara sa nu beneficieze de nimic in cazul in care sotul meu moare primul,din motive personale,exista vreun temei legal ,ca toate bunurile sa ramina doar copilului meu,?"
Nu, nu exista.
Copiii nu pot fi dezmosteniti.
Descendentii sunt mostenitori rezervatari. Legea le acorda dreptul a rezerva succesorala (acea cota din mostenire care li se cuvine in temeiul legii, impotriva vointei defunctului, manifestata prin liberalitati).
Adica orice act ar face sotul dvs, o cota vor avea si copiii.
La mostenirea sotului veti veni dvs cu o cota de 1/4 iar restul de 3/4 urmeaza a se imparti in mod egal intre toti cei trei copii acestuia - deci 1/4 pentru fiecare. Bunurile care intra in masa succesorala ramasa dupa sot sunt bunurile detinute de acesta. (deci nu si bunurile proprii ale dvs)
Cum adica " sotul inainte de casatorie detinea o casa pe care in timpul casatoriei a m incheiat un contract de intretinere"? Contractul de intretinere a fost incheiat intre sot in calitate de intretinut si dvs in calitate de intretinator?
Mostenire
paula38
Buna ziua ,problema este urmatoarea ,sunt casatorita ,am incheiat o conventie de separare de bunuri ,inainte de casatorie detineam un imobil ,in timpul ... (vezi toată discuția)
Testament
Dydy-bum
Detin un apartament si de curand m-am recasatorit.actualul meu sot are un copil major dintr-o casatorie anterioara. Ce drepturi au acestia la ... (vezi toată discuția)