avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Taxa autorizare cazare
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Taxa autorizare cazare

Buna ziua, detin intr-o casa un apartament cu 4 camere in suprafata de 184mp util si am ajuns la primarie pentru eliberarea autorizatiei de functionare. Actele sunt complete. In certificatul de inmatriculare ca activitate principala am codul 6831 (imobiliare) , 5520 (cazare pe perioade scurte si de vacanta), consultanta in Relatii Publice si Comunicare. Primaria a eliberat un acord de functionare contra unei taxe de autorizare de 20 lei conform codului fiscal, art.475, alin.3, in care enumera in ordinea, relatii publice si comunicare, cazare si imobiliare. La cazarea turistilor se completeaza o fisa de sosire/plecare . Stiind ca aceasta fisa se pastreaza /preda la Pol. locala am sunat persoana care elibereaza aceste autorizatii sa intreb ce facem , cum se procedeaza cu aceste fise, la care doamna a spus eeee.....pai vedeti! trebuie sa platiti in aceasta situatie o taxa de autorizare de 2089 lei!!!! am intrebat de ce aceasta suma asa de mare? nu a stiut decat sa-mi spuna ca este stabilita de HCL 85/2017 ( Sacele/Brasov) in baza......... Pe autorizatie scrie clar ca a fost eliberata in baza codului fiscal conform art. 475 alin.3 . Acest articol spune ca se taxeaza toate persoanele cu cod CAEN 561, 563 si 932 in raport de suprafata detinuta adica 4000lei la o suprafata de pana la 500mp si 8000lei la o suprafata mai mare de 500mp. Nu ma regasesc aici cu codul CAEN 5520 , doar cazare nu si alimentatie publica cum vad ca face referire acest articol. In acest sens rog mult persoanele avizate sa-mi spuna care este baza legala care ma obliga sa platesc aceasta taxa de 2089 lei. Mentionez ca hotararile rotunjesc sau decid taxa dar in baza codului fiscal. Ce trebuie facut cu fisele de sosire/plecare ? multumesc mult! cu deosebita consideratie, rog daca se poate raspunsul la adresa de email ioan.buruiana@ymail.com, Ioan Buruiana

Alte discuții în legătură

Codul fiscal 2018 buruianaioan buruianaioan Detin activitatea cu CAEN 5520. Aceasta activitate se incadreaza in art. 475 alin. 3 ? citez acest articol din codul fiscal aici- „3) Persoanele a căror ... (vezi toată discuția)
Autorizatie functionare restaurant CalinCosmin CalinCosmin Buna ziua! Am 28 ani student, am deschis un srl cu cod caen pentru restaurant , am obtinut toate autorizatiile , mai putin cea de la primarie , unde mi-au ... (vezi toată discuția)
Suport deschidere srl si contabilitate solomcarmendamiela solomcarmendamiela Buna ziua, Va rog sa imi spuneti ce fel de contabilitate trebuie tinuta, pentru o firma de imobiliare , care are si obiect de activitate de consultanta - ... (vezi toată discuția)