avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Problema baie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Problema baie

Buna ziua. Ma confrunt cu urmatoarea problema. Sifonul de pardoseala din baie dintr-un apartament de la etajul 4 al unui bloc a fost desfiintat de comun acord (fara vreo cerere sau vreun document scris) de proprietarul apartamentului de la et 4 si cel de la et 3. Ambii proprietari au murit, eu am mostenit apartamentul de la et 4, iar apartamentul de sub mine a fost cumparat de catre o persoana. Pentru a monta din nou sifonul de pardoseala trebuie spart la vecinul de dedesubt si pozata o teava pe tavanul lui, asa cum a existat din constructia blocului, si asa cum au toate apartamentele. In cazul in care actualul proprietar nu permite lucrarea aceasta, ce e de facut? Exista vreo cale legala de a-l obliga sa accepte acest lucru? Ce se poate face ?
Ultima modificare: Miercuri, 4 Aprilie 2018
Cezarsamsung, utilizator
Cel mai recent răspuns: vali m , utilizator 09:21, 5 Aprilie 2018
"Problema" este strict intre noii proprietari. asadar discutati cu noul proprietar si este posibil sa va intelegeti.
Ce nu pricep eu si poate ne explicati, cum s-a functionat pana acum ? Probabil ca omul nu s-a mai complicat cu existenta sifonului. Mai ganditi-va daca este absolut nevoie de acest sifon si functie de ce stabiliti, incercati o discutie serioasa cu vecinul de la et. 3. Daca nu va intelegeti, puteti apela la consilierea presedintelui. Doar la consiliere am zis, da?
Succes!
S-a pus o teava in mijlocul baii care aduna in ea scurgerea de la cada si de la chiuveta. Problema cea mai grava nu ar fi atat sifonul cat faptul ca respectiva teava nu are nici o inclinatie iar apa se scurge extrem de greu. Daca ma intrebati cum a locuit asa proprietarul, nu stiu. Poate nu folosea baia... Pun din nou intrebarea: nu este vreo cale legala de a-l obliga pe cel de dedesubt sa accepte lucrarea? Administratorul blocului a spus ca nu intra in competenta lui sa se implice in problema aceasta.
Cezarsamsung, utilizator
Administratorul blocului a spus ca nu intra in competenta lui sa se implice in problema aceasta.

Asa v-am scris si eu. Asociatie intervine si are competente doar pe spatiile comune.
Vorbiti cu proprietarul de la 3 care trebuie sa inteleaga problema. Daca refuza, problema dvs. se poate rezolva in justitie (obigatia de a face). Luati legatura cu un avocat.
Cand discutati cu vecinul, amintiti-ii ca solutia se poate rezolva amiabil sau in justitie, cand o sa vi se de-a dreptate!
Daca amiabil nu puteti solutiona,notificati oficial proprietarul apartamentului cu obligatia de a permite accesul in proprietate pentru refacere scurgere -sub sanctiunea obligarii la plata a cheltuielilor aferente solutionarii in instanta
Multumesc pt raspunsuri. Notificarea aceasta cum se face ?
Cezarsamsung, utilizator

Alte discuții în legătură

Scurgere neconforma la bloc BogdanMelenciuc BogdanMelenciuc Bună ziua. Locuiesc la etajul 8 al unui bloc. La una din bai țeavă de scurgere de pardoseala iese în tavanul vecinului de dedesubt și apoi întra în ... (vezi toată discuția)
Probleme cu apa postaluipi postaluipi Buna ziua, As vrea sa ma indrumati in urmatoarea problema: cu 4 ani in urma am cumparat un apartament la etajul 4/4 si mentionez ca personal nu am facut nici ... (vezi toată discuția)
Miros pestilential in timpul verii, in baie Cristina I. Cristina I. Buna seara. Supun atenției dvs următoarea situație: in urma cu aproape 1 an am achiziționat o locuința intr-un bloc ridicat in urma cu aproape 45 ani. ... (vezi toată discuția)