avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Sustragerea de la executare.
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Sustragerea de la executare.

Poate sa/mi spuna cineva daca este infractiune sustragerea de la executare( daca da ,unde pot gasi legea), sunt stabilit in US si mai am de executat 4 luni dintr/o pedeapsa de 3 ani pentru evaziune fiscala,restul de pedeapsa a fost executat in 2000/01,iar sentinta a ramas definitiva in 2005,am cautat in codul penal si nu gasesc.multumesc
Cel mai recent răspuns: mircea11 , utilizator 09:36, 7 Martie 2006
nu-mi dau seama exact ce vrei sa intrebi
dar cred ca in pedeapsa ti-au retinut si faptul ca te sustragi
in momentul in care pun mana pe tine se pune in aplicare si mandatul de executare a pedepsei a hotararii care a ramas definitiva,
asta e, nu exista infractiunea de sustragere de la executare
trebuia sa consulti un avocat sa vezi daca ti-au dedus corect perioada executata sau ce se mai poate face.
Multumesc pentru raspuns Talida, era vorba de SUSTRAGEREA DE LA EXECUTAREA PEDEPSEI,daca ii considerata " infractiune",este definitiva la CSJ,in aprilie ,nu stiu daca se mai poate face ceva ,numai in cazul in care se schimba modul de executare ,am facut 2 ani din cei 3 pe care i/am primit,nu este cuprins in condamnare sustragerea pentru ca am participat la procesul penal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O mica explicatie ella033 ella033 Buna seara as vrea daca se poate o explicatie pe intelesul omului de rand Va multumesc Solutie: Admite cererea de contopire pedepse formulată de ... (vezi toată discuția)
Prescriptia executarii pedepsei tyky tyky am o condamnare de 1 an si 8 luni...am ramas definitiv pe 21.05.2012,fapta sa intamplat in 17.12.2009....procesul a inceput in 14.01.2010....se va prescrie ... (vezi toată discuția)
Art 215 alin 1.2.3.5. in noul cod aleale88 aleale88 buna ziua stiti cumva la art 215 al 1,2,3,5, care sunt pedepsele in noul cod penal de la 01 feb ?dar evaziunea ? (vezi toată discuția)