avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 677 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Prescriptia executarii pedepsei
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Prescriptia executarii pedepsei

am o condamnare de 1 an si 8 luni...am ramas definitiv pe 21.05.2012,fapta sa intamplat in 17.12.2009....procesul a inceput in 14.01.2010....se va prescrie fapta mea????sau voi fii cautat toata viata???cat trebuie sa ma sustrag urmaririi si c ar fii cel mai bine sa fac???va multumesc
daca sunteti condamnat cu executare , pentru a se prescrie ececutarea pedepsei trebuie sa treaca 5 ani plus 1 an si 8 luni adica 6 ani si 8 luni .
cam mult trebuie sa va ascundeti.
Cel mai bine este sa executati pedeapsa,scapati mai repede in acest mod .
Se va prescrie executarea pedepsei peste 6 ani si si 8 luni , calculati de la data ramaenrii definitive a hotararii de condamnare.
Fiindca ne cereti si sfatul cu privire la ce ar trebui sa faceti, este greu de da un sfat, insa va putem spune faptul ca , este posibil sa se emita un mandat de arestare european si in final sa fiti gasit si adus sa va executati pedeapsa. Iar faptul ca va sustrageti de la executarea pedepsei nu va este favorabil .
Altfel, puteti sta ascuns, insa ar trebui sa nu mai comiteti infractiuni , sa cautati sa va reeducati, pentru ca, de la data prescrierii executarii va curge si termenul pentru reabilitarea dvs.
In ipoteza in care ati executa pedeapsa, ati putea beneficia de liberarea conditionata , dupa executarea efectiva a 2/3 din totalul pedepsei, daca veti indeplini si alte conditii prevazute de lege. In acest fel nu ar mai trebui sa stati ascuns ani in sir...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conducere fara permis- condamnat la 8 luni cu executare majdy99 majdy99 marhaba, ma numesc majdy am si eu o intrebare,desi am avocat cred ca trage mai mult cu JUSTITIA , ce se intampla daca eu am fost in prima instanta la 8 luni ... (vezi toată discuția)
Fuga inaintea inchisorii picika picika ce se intampla daca primesc inchisoare cu executare iar eu \"dispar\" ,fug inaintea inchisorii? (vezi toată discuția)
Prescrierea faptei penale kip kip vreau sa stiu dupa cat timp se prescrie o condamnare de trei 3 ani definitiva pentru furt calificat (vezi toată discuția)