avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1104 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Facturi de plata in plus, pentru ce n-am consumat
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Facturi de plata in plus, pentru ce n-am consumat

Exista baza legala ca administratorul asociatiei de locatari sa includa in facturile de consum apa(blocul este bransat numai la apa rece-blocul nu are incalzire centrala) si un numar de metrii cubi in plus fata de consumul real de pe apometrele din fiecare apartament?
Pentru aceasta invoca motivul ca sunt diferente de consum intre apometrul general din strada si totalul apometrelor din apartamentele respectivului bloc.
Aici mai trebuie mentionat ca la acest bloc de locuinte, din totalul de 19 apartamente, 2 apartamente nu au montate apometre.
Fata de situatia de mai sus, consider ca este un abuz din partea administratorului sa oblige locatarii respectivului bloc sa plateasca ceva ce n-au consumat.
Cel mai recent răspuns: vali m , utilizator 09:31, 5 Aprilie 2018
In situatia in care intre factura si total index individual comunicati,asociatia de proprietari rezulta o diferenta de utilitati
Legiutorul nu a prevazut dispozitii concrete pentru repartizare supliment consum utilitati
Se practica 3 variante de repartizare care nu sunt perfecte si de multe ori sunt contestate de catre proprietari
Daca pe factura sunt 100 mc si de la proprietari primeste 80, ce sa faca cu ei?La cei care nu sunt contorizati pune pausal..mai mult nu are voie.Se mai consuma apa la spalatul scarilor,la udatul gradinilor,spalatul tomberoanelor...
Ori imparte mc de apa la toti,ori mareste pretul la mc astfel incat sa ajunga la valorea facturii.Pana la urma,este acelasi lucru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul eronat techem sau sunt eu absurd ? de curand am luat in ... Mytro Mytro Calcul eronat Techem sau sunt eu absurd ? De curand am luat in administrare o asociatie unde calculul se face de catre Techem, exista o parte proprietari ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza pretul apei reci? Fulg Fulg Suntem o asociatie de proprietari intr-un bloc cu numai 12 apartamente. Utilitati comune platim doar apa si gunoiul, restul (gazul, curentul) fiind contorizat ... (vezi toată discuția)
Facturare apa contoare verificate si neverificate metrologic belfegor belfegor La o scara de bloc o parte din proprietari au contoare noi sau verificate metrologic iar alta parte nu.Cum facturez apa potabila si pierderile de apa? (vezi toată discuția)