avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 887 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... despre lucru in strainatate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

despre lucru in strainatate

ce drepturi are un muncitor ce a incheiat un contract de munca in romania si este transferat cu lucru intr-un stat din UE ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:09, 5 Aprilie 2018
Cetățenii români care lucrează în străinătate și sunt încadrați pe locurile de muncă prevăzute în contractele care conțin oferte ferme de locuri de muncă, beneficiază în țară, în condițiile legii, de prestațiile acordate de sistemul asigurărilor sociale de sănătate, sistemul asigurărilor pentru șomaj sau de sistemul public de pensii și alte drepturi de asigurări sociale, dacă, în temeiul contractelor individuale de asigurare încheiate cu instituțiile competente din România plătesc contribuțiile corespunzătoare stabilite pe baza declarațiilor privind veniturile lunare realizate în străinătate sau în condițiile prevederilor acordurilor bilaterale în domeniul securității sociale încheiate de România cu alte state.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

legislatia privind conditii de detasare angajati in austria primba primba Buna seara, tuturor. E prima mea postare pe forum si va cer ajutorul. O firma din Romania, cu angajati va avea un contract cu o firma din Austria, prin care va ... (vezi toată discuția)
Somaj dupa munca pe vase de croaziere in europa TonyC TonyC Buna Ziua. Lucrez pentru o firma elvetiana din 2008 si sunt receptionist pe vase de croaziera care isi desfasoara activitatea exclusiv in spatiul ... (vezi toată discuția)
contract cu societatea din ue la care se face detasarea IldikoB IldikoB Buna ziua, as avea nevoie de un model pentru un asemenea contract. Dilema este : la ce se refera acest contract ? Obiectul contractului va fi munca prestata de ... (vezi toată discuția)