avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1767 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drept de superficie asupra casei construite pe teren ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drept de superficie asupra casei construite pe teren ipotecat banca

Am cumparat impreuna cu un partener un teren prin credit ipotecar. Partenerul meu care detine 50% din teren si este coplatitor la credit a construit o casa pe acest teren. Pentru aceasta a obtinut acceptul meu si al bancii. Acum doreste sa vanda casa dar sa pastreze terenul. Poate face acest lucru? Mentionez ca terenul nu este dezmembrat si nici nu dorim acest lucru.
Cel mai recent răspuns: romulus76 , utilizator 20:39, 27 Octombrie 2009
Cine ar cumpara o casa fara terenul aferent? Eventual ar putea sa o inchirieze.
buna ziua!
va mentionez ca si casa este ipotecata potrivit disp art 1777 Cod Civil
Ipoteca se întinde asupra tuturor amelioraţiilor survenite în urma constituirii imobilului ipotecat.

pe langa asta ii trebuie acordul dvs. si al bancii...
Cumparatorul este fratele acestuia. Practic partenerul meu doreste ca fratele acestuia sa-l ajute lunar cu o parte din rata iar in schimb acesta sa se aleaga cu casa. Care este modalitatea prin care casa poate trece pe numele fratelui?
buna seara!
modalitatea contract de vanzare-cumparare!
dar va trebuie acordul bancii si nu stiu dc isi va da acest acodr in conditiile in care se doreste si constituirea unui drept de superficie!

Alte discuții în legătură

Ipoteca de gradul unu laci72 laci72 Buna ziua.Cineva imi datoreaza o suma de bani,si a fost de acord sa fie pus sub ipoteca un teren al lui in favoarea mea si am facut la notar un contract cu ... (vezi toată discuția)
Construire de apartamente pe imobil ipotecat necsu necsu Am un teren pe care se afla o constructie compusa din 3 apartamente. Acest imobil l-am pus garantie pt un credit bancar. Ulterior am obtinut o autorizatie de ... (vezi toată discuția)
Girarea unui imprumut cu un teren feola feola S-a girat un imprumut bancar cu un teren intravilan ,dupa care pe acel teren s-a construit o lucuinta.In ultimul timp a intrat in imposibilitate de plata a ... (vezi toată discuția)