avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... drum servitute
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

drum servitute

Buna ziua! Detin impreuna cu vecinul meu 50-50% din drumul de acces deservind proprietatile noastre prin act de vanzare-cumparare de la fostii proprietari. Drumul este in acte schitat pe marginea proprietatilor noastre, in fapt este neamenajat, eu si vecinul trecand prin mijlocul curtilor, la buna-intelegere. Un nou vecin cu teren infundat ne solicita acces. Noi dorim sa nu vindem, ci sa-i dam drept de servitute de trecere si (daca este nevoie) servitute de utilitati, pe drumul lateral, din acte. Ca despagubire, vom trece in sarcina proprietarului terenului dominant amenajarea drumului si ridicarea unui gard catre proprietatile noastre. Intrebarea 1: noi, proprietarii drumului de acces grevat de servitute, il vom putea folosi, ca proprietari? Intrebarea 2: exista vreo forma de dezmembrare legata de trecerea in servitute a drumului? Multumesc de ajutor!
Ultima modificare: Joi, 5 Aprilie 2018
Roxana Palvenciuc, utilizator

Alte discuții în legătură

Drum servitute Roxana Palvenciuc Roxana Palvenciuc Buna ziua! Detin impreuna cu vecinul meu 50-50% din drumul de acces deservind proprietatile noastre prin act de vanzare-cumparare de la fostii proprietari. ... (vezi toată discuția)
Drum de acces razvyqw0w razvyqw0w Am vandut impreuna cu un vecin 700 m^2 unui patron. Doamna de la registrul agricol, de la primarie, i-a spus ca o sa ii faca drum de acces intre vile. Intre ... (vezi toată discuția)
Servitute de trecere balteanu valentin balteanu valentin Este legal ca un BEJ sa execute o licitatie publica pentru vanzarea unei parcele de teren fara ca la respectiva parcela sa existe o cale de acces ? ... (vezi toată discuția)