avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1022 soluții astăzi
Forum AvocatNet Italia Probleme juridice de familie Separarea de bunuri
Discuție deschisă în Probleme juridice de familie

Separarea de bunuri

Buna seara.As dori sa fac separarea de bunuri in Italia,imi puteti spune care e procedura,daca se poate face si in tara fiind valabila si aici,trebuie sa fie amandoua parti chiar daca si dupa casatorie nu am facut nici o achizitie si cat costa?Suntem casatoriti la consulat.Multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 22:19, 6 Aprilie 2018
Buna dimineața,
Daca nu aveți bunuri achiziționate in comun ce separare de bunuri (separazione dei beni) doriți să faceți? Soția e româncă? Sunteti deja divorțati?
Buna seara.Sotia e romanca,nu suntem divortati,motivul pt care vreau sa fac acest document (separazione dei beni)este ca am avut un proces pe care l-am pierdut si trebuie sa platesc cheltuieli de judecata o cifra foarte mare pe care nu reusesc sa o platesc.vroiam sa stiu daca dupa ce fac acest document si cumparam un bun care o sa fie pe numele sotiei statul italian se poate "agata"de acesta.Va multumesc.Paste fericiti!

Gabriela Monica Ionescu a scris:

Buna dimineața,
Daca nu aveți bunuri achiziționate in comun ce separare de bunuri (separazione dei beni) doriți să faceți? Soția e româncă? Sunteti deja divorțati?

Buna seara,
Din pacate, da. Statul italian se poate constitui ca parte civila pentru recuperarea debitului, mai ales daca se dovedeste ca ati facut toate aceste tranzactii dupa sentinta data in proces.
Seara buna! Multumesc! Paste binecuvantat si Dvs.!
Ultima modificare: Vineri, 6 Aprilie 2018
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare imobil pe teritoriul romaniei ally1989 ally1989 Buna ziua. Mama mea,recasatorita In Italia cu un cetatean italian prin \"separazione dei beni\", avand si dubla cetatenie doreste sa cumpere un imobil pe ... (vezi toată discuția)
Actul este intemeiat ori e nul? kalimero kalimero Italia. \"Contratto assistenziale oneroso a prestazioni corrispettive\" incheiat intre soti casatoriti in regim de \"separazione dei beni\" (capitale ... (vezi toată discuția)
Numele de familie dupa casatorie in italia diandra72 diandra72 Buna ziua,sunt casatorita de 3 ani in Italia si am constatat ca legile aici sunt diferite in privinta casatoriei,mai precis a numelui dupa casatorie,in Romania ... (vezi toată discuția)