avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... numele de familie dupa casatorie in Italia
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

numele de familie dupa casatorie in Italia

Buna ziua,sunt casatorita de 3 ani in Italia si am constatat ca legile aici sunt diferite in privinta casatoriei,mai precis a numelui dupa casatorie,in Romania se stie ca dupa casatorie sotia trece pe numele de familie al sotului,aici, nu se intimpla asa ceva, se pastreaza numele de fata,se spune ca femeile au dorit acest lucru cu citiva ani in urma,dar as vrea sa stiu daca asa ceva e valabil in toata Italia sau numai in anumite regiuni,eu locuiesc in Lombardia,nord.aproape de Elvetia.Mentionez ca eu nu doream acest lucru dar toti au insistat mai ales soacra si sotul apoi ,cum ca nu e posibil sa trec pe numele lui ,de fapt si la starea civila certificatul de casatorie primarul mi-a lasat numele meu de fata pe certificat,eu avind discutii cu parintiii din tara cind au auzit asa ceva,spunind ca eu nu voi avea nici un drept .va multumesc pentru raspuns anticipat.
Cel mai recent răspuns: ContSters60093 , utilizator 20:52, 27 Noiembrie 2009
si in romania sotul poate lua numele sotiei...de fap numele de familie va fi

*fie numele sotului anterior casatoriei
*fie numele sotiei anterior casatoriei
*fie cele doua nume combinate (ex. Popescu-Tariceanu)

V-a pacalit sotul! Puteati sa luati si numele lui si sa optati pentru un nume mixt!
Oricum , dvs ramaneti cu nimic in cazul unui eventual si nedorit divort , fiindca ati optat pentru principiul "separatio dei beni"
B-)
Leggi qua! Puoi prendere il cognome del tuo marito!
[ link extern ]
Ultima modificare: Vineri, 27 Noiembrie 2009
MIHAI GRIGORE, Avocat
Stimata doamna,

Pastrarea numelui de fata dupa casatorie este regula in Italia, fara ca aceasta sa influenteze in vreun fel drepturile dvs decurgand din casatorie. Important este daca, casatoria s-a incheiat cu separazione dei beni sau comunione dei beni. De altfel, cand se elibereaza cartea de indentitate posesoarea este intrebata daca doreste sa se treaca si sintagma "casatorita cu...." pentru a fi mentionat si numele sotului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare imobil pe teritoriul romaniei ally1989 ally1989 Buna ziua. Mama mea,recasatorita In Italia cu un cetatean italian prin \"separazione dei beni\", avand si dubla cetatenie doreste sa cumpere un imobil pe ... (vezi toată discuția)
Astept raspuns urgent ! multumesc . laluna13 laluna13 am cumparat de putin timp o locuinta in italia, ce drepturi are sotul meu in ceea ce priveste aceasta locuinta ? contractul este pe numele meu, locuinta ... (vezi toată discuția)
Buletin dupa casatorie in italia deelia deelia buna ziua, am si eu o intrebare.... M-am casatorit in Romania in anul 1978 cu cetatean italian, imediat dupa aceea am schimat buletinul pentru ca am luat ... (vezi toată discuția)