avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 986 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Buletin dupa casatorie in Italia
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Buletin dupa casatorie in Italia

buna ziua, am si eu o intrebare....
M-am casatorit in Romania in anul 1978 cu cetatean italian, imediat dupa aceea am schimat buletinul pentru ca am luat numele sotului. In 1980 m-am mutat definitiv in Italia, unde in questura si prefectura m-am inregistrat si mia fost eliberata buletin de indentitate pe numele meu de fata si nu pe numele sotului. Eu la ora actuala am dubla cetatenie, numai ca pe un buletin am un nume de familie si pe altul, un alt nume. Intrebarea mea este, ce imi trebuie sa eliberez buletin romanesc pe numele meu de nastere....fara numele sotului....sper ca mam esplicat bine....
Cel mai recent răspuns: deelia , utilizator 21:56, 16 Noiembrie 2015
In actele de identitate trebuie sa fie mentionat numele corect ,nu cel pe care doriti dvs. In cazul in care ati ascuns unele acte la emiterea cartii de identitate s-ar putea sa aveti probleme .Daca ati luat numele sotului la casatorie trebuie trecut in acte .
Nu a ascuns acte, cel putin nu in fata autoritatilor romane pentru ca are certificat de casatorie romanesc iar buletinul si l-a schimbat pe baza lui. Nu stiu de ce italienii nu au luat in considerare schimbarea de nume, probabil la ei e cum e la noi in privinta diplomelor din invatamant.

deelia, nu puteti obtine carte de identitate romaneasca pe numele purtat inainte de casatorie decat daca va schimbati numele pe cale administrativa - este o procedura care se deruleaza prin Starea civila.

Cand veniti in tara mergeti la Starea civila de la ultimul loc de domiciliu si cereti informatii. Sau sunati, acum gasiti pe internet numerele tuturor institutiilor. Eu zic ca daca veti atasa cererii fotocopii dupa acte si documente italiene in care figurati cu numele de fata vi se va aproba cererea de schimbare a numelui.

Daca tineti neaparat sa va schimbati numele spuneti si va dam detalii.
multumesc foarte mult pentru lamurire ARES_3
In ceea ce priveste doamna cazacuioana, nu este pe placere ce nume trebuie sa am pe buletin sau nu. In italia sunt diferite toate actele, toate documentele italiane pe care le am inclusa la cetatenia sunt pe numele meu de fata, si nu pe numele sotului pentru ca in italia nu se poarta numele de familie al sotului.
numai in romania am probleme pentru ca fiind cetatean cu dubla cetatenie nu pot sa am doua documente de indentitate cu doua nume diverse.
de accea vreau sa schimb buletinul in romania.
unde trebuie sa ma adresez, si care sunt documentele care imi trbuie.
va multumesc tuturor pentru sfaturi....nu stiu unde sa mai intreb.....:((

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cetatenie dublă silviuh silviuh Salut. Nevasta-mea in romania are numele meu după căsătorie in 1994. In Italia după ce a obținut cetățenia italiana a fost obligată să reia numele de ... (vezi toată discuția)
Divort apoi recàsàtorie? ConstantinD ConstantinD Bunà ziua, Càsàtorit in Romania in 2002 sotia imi ia numele, dar nu mai schimbà buletinul de identitate pentru cà ... (vezi toată discuția)
Deces in italia nu poate fi inregistrat in romania din cauza numelui diferit SPIRIDON Florina claudia SPIRIDON Florina claudia Buna seara, as dori sa va supun atentiei urmatorul subiect: In anul 1970 o romanca se casatoreste in Romania cu un cetatean italian, luand numele sotului prin ... (vezi toată discuția)