avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1092 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Deces in Italia nu poate fi inregistrat in Romania din ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Deces in Italia nu poate fi inregistrat in Romania din cauza numelui diferit

Buna seara, as dori sa va supun atentiei urmatorul subiect: In anul 1970 o romanca se casatoreste in Romania cu un cetatean italian, luand numele sotului prin casatorie (Ex: Belucci)In mod automat in Italia dobandeste cetatenia italiana, prin casatorie, dar numele sau nu este cel dobandit din casatorie, ci cel anterior casatoriei (:Popescu).De atunci doamna are dubla cetatenie, dar are si doua nume, doua carti de identitate, doua pasapoarte : unul romanesc - Popescu si unul italianesc - Belucci. Din pacate, doamna decedeaza in Italia in anul 2013, vine eliberat un certificat de deces italian pe numele de Belucci. In Romania bineinteles vine refuzata inregistrarea decesului, deoarece Popescu nu exista, exista Belucci.Ce poate face sotul pentru a inregistra decesul in Romania, vazand ca trebuie sa dezbata mostenirea dupa defuncta.Va multumesc pentru atentie si disponibilitate.
#-o
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 19:54, 7 Noiembrie 2013
Sotul are la indemana documentele sotiei,inclusiv certificatul de nastere ,de identitate cu CNP,de casatorie,astfel incat poate face dovada la autoritati ca dna B este nascuta P
In Italia nu exista CNP, in mod fortat trebuie facut apel la instantele de judecata...
ynocentta a scris:

Sotul are la indemana documentele sotiei,inclusiv certificatul de nastere ,de identitate cu CNP,de casatorie,astfel incat poate face dovada la autoritati ca dna B este nascuta P

Nu cred ca asta e problema ca nu poate dovedi ca e aceeasi persoana, ci ca ai nostri nu pot transcrie un certificat eliberat in Italia pe un nume, iar ei sa scrie altul.
Si eu cred ca va trebui sa apelati la instanta.
N-o fi primul caz de genul asta, de la starea civila nu v-au indrumat in niciun fel ?

Ultima modificare: Duminică, 3 Noiembrie 2013
gi-jane2, moderator
Inseamna ca d.na in urma casatoriei nu si-a schimbat actele de identitate si s-a dus in Italia tot cu actele vechi de Popescu, desi la casatorie sigur i s-a spus sau trebuia sa i se spuna ca are 15 zile sa-si schimbe cartea de identitate si pasaportul. Mai mult ofiterul de st.civila trebuia sa-i aplice pe buletin in 1970 o stampila de schimbare de nume in urma casatoriei. Rectificarea actului de deces se impune a fi facuta mai intai de cei care au gresit, adica de statul italian, iar dupa indreptarea erorii sa se solicite un nou certificat intocmit de aceasta data corect pe numele de Belucii, dupa care sa se solicite transcrierea in Romania. Mai mult ca sigur ca cei doi fie nu au solicitat in Italia transcrierea certificatului de casatorie romanesc fie ca au incheiat o noua casatorie in Italia fara a face referire la cea din Romania, iar legea italiana spune ca fiecare sot la casatorie ramane pe numele sau. Daca se faceau in 1970 toate demersurile legale si nu se grabeau sa plece aveau actele in regula, asa nu va ramane desat sa mergeti la aut.italiene si sa indreptati erorile din actele de acolo, eventual sa anulati casatoria daca acesta s-a produs in Italia , etc.
Ultima modificare: Joi, 7 Noiembrie 2013
Justitiarul711, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transcriere acte stare civila Justitiarul71 Justitiarul71 O d.na se casatoreste in Romania cu un cetatean italian, dupa care pleaca sa locuiasca la sot in Italia. Se cearta cu sotul si se muta la amant. Din relatia de ... (vezi toată discuția)
Schimbarea numelui dupa casatorie in italia gabri78 gabri78 buna ziua!as vrea sa stiu care este procedura de urmat daca sotia mea (care conform legilor italiene,si-a pastrat numele de familie dupa casatorie)ar vrea sa ... (vezi toată discuția)
Rectificare act de casatorie alinaelenapopescu alinaelenapopescu Pe certificatul de casatorie cipriot apare scris, asa cum mi-a fost cerut, numele parintilor mei dinaintea casatoriei. In momentul inregistrarii ... (vezi toată discuția)