avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 985 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Confirmare renuntare la urmarire penală.
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Confirmare renuntare la urmarire penală.

In cazul in care judecatorul admite cererea de confirmare de renuntare la urmarire penală formulata de procuror (art. 318 cpp), partea vatamata poate exercita calea de atac impotriva hotararii judecatorului de camera preliminara care a dispun confirmarea de renuntare la urmărire penală?
Incheierea judecatorului de camera preliminara este definitivă
In condițiile in care la instanțele de judecătorie din orașele mici, unde atat organul de cercetare penala, procurorii și judecatorul se cunosc foarte bine intre ei, ajungandu-se sa aiba relații de prietenie, este de inteles ca judecatorul poate confirma solutia de renuntare la U.P. iar partea vatamata sa fie decazută din dreptul de a formula o cale de atac cu Apel la soluția dispusa de judecator.
Dacă ar exista calea de atac cu Apel, s-ar ajunge la instanta Tribunalului din oraș mai mare, acolo partea vatamata ar fi avut un castig de cauza deoarece e imposibil ca un judecator de la tribunal ce va judeca apelul, sa fie si acesta in relații de prietenie cu organele de cercetare penală si de u.p. din orasele mici unde s-a judecat si s-a dispus admiterea soluției de R.U.P.

O alta varianta este posibila pentru ca persoana vatamata sa aiba un proces echitabil, care ar fi varianta?
Cerere de stramutare? Cerere de recuzare a judecatorului inclusiv a organelor de u.p - cercetare penală?
Buna ziua si chiar nu mai este nici o cale de atac la cea definitivă

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntare u.p. art. 318 cpp. _Alin_ _Alin_ - Judecatorul de camera preliminara admite plangerea impotriva ord. procurorului, trimitand cauza la parchet pentru completare u.p. - Procurorul pune in ... (vezi toată discuția)
Confirmare renunţare urmărire penală (art. 318 alin. 12 ncpp) ContSters427013 ContSters427013 Buna ziua, Ma puteți ajuta cu un sfat in legătura cu o problema? In urma cu 1 an și ceva am sustrat dintr un supermarket un produs, după am fost dus in ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! exista posibilitatea contestării deciziei de renunțare ... Tutu879 Tutu879 Bună ziua! Exista posibilitatea contestării deciziei de renunțare la urmărirea penala a persoanei împotriva căreia am depus o plângere pentru loviri si ... (vezi toată discuția)