avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 902 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... nivel spor UPU
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

nivel spor UPU

buna ziua,
Am o nelamurire si va rog sa ma ajutati daca se poate. In UPU asistentul medical are spor de 75%, la fel infirmiera, ingrijitoarea, dar registratorul medical are doar 50%. Pe ce baza se calculeaza nivelul sporului, tinand cont de faptul ca si registratorul cat si ceilalti angajati ai sectiei lucreaza acelasi program, 12 cu 24.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:15, 7 Aprilie 2018
In baza legislatiei :Legea 153/2017 si a Ordinului 547/2010.
de acord in baza acestei legi, dar este normal ca sa fie asemenea diferente intre angajatii aceleiasi sectii? Ma intreb nu ar fi normal sa fie la acelasi nivel sporurile?
Sporurile sunt stabilite de catre ordonatorul de credite.

Legea stabileste un cuantum maxim al acestora si, prin urmare, pot exista diferente de sporuri intre departamente..
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Aprilie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
Multumesc de raspuns, dar persoana respectiva este incadrata in acelasi departament. Atat asistentii, infirmierele, ingrijitoarele ,care au 75 %, cat si registratorii( cu 50%) sunt in departamentul UPU. Asadar nu sunt departamente diferite.
Asa acum am mentionat mai sus, cuantumul sporurile sunt stabilite de catre ordonatorul de credite. Acesta poate stabili cuantumuri diferite ale sporurilor pe departamente , dar si pe categorii de salariati.
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Aprilie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spor pericol registrator medical upu Olirox Olirox De ce incepand cu luna aprilie 2018 sporul de pericol a fost tăiat registratorului medical care lucrează în UPU in aceleasi conditii in acelasi spatiu cu ... (vezi toată discuția)
Spor upu smurd asistenti Tete Tete Buna ziua,as dori sa stiu daca exista un spor egal pentru angajatii din cadrul upu sau angajatorul poate decide ca unii sa primeasca mai mult si altii mai ... (vezi toată discuția)
Acordarea sporului in sanatate olivia seresan olivia seresan Sunt asistenta la spitalul jud.de urg.Valcea si lucrez in sectia radiologie si imagistica.,iar dupa noua lege a salarizarii salariul meu a scazut deoarece am ... (vezi toată discuția)