avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Datorii catre furnizori (respectiv RADET)
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Datorii catre furnizori (respectiv RADET)

PROBLEMA MEA ESTE URMATOAREA AM AVUT UN ADMINISTRATOR CARE A MURIT SI A LASAT ASOCIATIA CU DATORII LA FURNIZORUL DE CALDURA CEVA DE GENUL UN MILIARD DE LEI VECHI DIN CARE 750 000 000 SINT INAINTE DE 2007,ADMINISTRATORUL VECHI CARE A MURIT A FOST ACTIONAT IN INSTANTA PE CALE CIVILA PENTRU SOMATIE DE PLATA DE CATRE RADET .INSTANTA A DAT SOLUTIE NEGATIVA DE RESPINGERE CARE ESTE IREVOCABILA.MENTIONEZ CA DATORIILE SINT DIN PERIOADA DE DINAINTE DE 2007.ASI VREA SA STIU SI EU DACA ACESTE DATORII SINT CISTIGATE IN INSTANTA DE ASOCIATIE.ELE SINT INCA TRECUTE IN DEBITUL PE CARE IL INREGISTREAZA ASOCIATIA FATA DE RADET VA MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 09:27, 30 Octombrie 2009
Va rog sa nu mai scrieti cu majuscule!
Sa inteleg ca asociatia a castigat procesul?
Cred ca va incurcati rau in explicatii.
Poate ca asociatia avea si are datorii catre RADET, nu administratorul, nu ?
Apoi RADET-ul a dat in judecata asociatia , nu pe administrator, nu?
Somatia de plata soliciata de RADET a fost respinsa de instanta pentru ca asociatia ( presedinte, avocat, reprezentant al asociatiei) a inaintat o intampinare in care s-a spus ca datoria nu este certa si exigibila. De obicei este suficient pentru instanta care respinge cererea furnizorului. Dar asociatia nu a castigat nimic.
RADET-ul poate sa intenteze acum , daca nu a facut-o actiune civila in instanta, cu documente, calcule, facturi, situatii contabile, expertize si sa solicite, in termen de 3 ani datoriile, penalizarile si cheltuielile de judecata aferente.
Dar mai reveniti cu amanunte sa vedem daca v-am inteles si poate formulati mai clar care este nedumerirea dv.
logic ca nu putea da in judecata radet-ul o persoana fizica ci asociatia,domnul a fost ambigu,poate va reveni cu lamuriri,daca INCA TRECUTE IN DEBITUL PE CARE IL INREGISTREAZA ASOCIATIA FATA DE RADET atunci e clar,nu ati castigat nimic,sunteti buni de plata,asa se intampla cand va intereseaza numai drepturile nu şi obligaţiile proprietarilor .
da respingerea somatiei de plata este irevocabila asa scrie pe hotarirea judecatoreasca,csuze asociatia a fost actionata in instanta.dar daca datoriile sint mai vechi de trei ani?
O fi irevocabila somatia ( adica nu va poate executa pe calea somatiei) dar nu este nicaieri interzis sa se initieze o noua actiune in instanta, pe civil.
Datoriile sunt ale asociatiei, nu ale administratorului, deci implicit ale locatarilor, vinovati direct sau indirect de neachitarea datoriilor, nu?
Datoriile mai vechi de 3 ani se pot prescrie numai daca nu s-a actionat in nici un fel de catre furnizor impotriva asociatiei sa se recupereze debitul. Dar, dupa cum ati relatat, furnizorul a actionat, a notificat probabil si chiar a actionat in instanta, asa ca se poate vorbi de prescriptie doar dupa 3 ani de la ultima actiune a furnizorului fata de asociatie, poate chiar de la data hotararii judecatoresti in privinta somatiei.

Alte discuții în legătură

Restante, penalizari, proces ContSters235906 ContSters235906 Buna seara, In prezent avem un caz special in bloc,,,comun in Romania,restantierul blocului...a fost dat in judecata in urma cu cativa ani,ce-i drept ... (vezi toată discuția)
Repartizare sume pierdute in procese nikoleta_steliana nikoleta_steliana Buna ziua! Traiasca Avocat-Net care ne va ,,lumina\\" iarasi! Cu tot respectul, va relatez urmatoarea situatie : am avut procese pe rol cu 2 restantieri si ... (vezi toată discuția)
Radet-datorii-asociatie am-draci am-draci buna ziua va rog sa ma ajutati cu niste informatii. m-am mutat in blocul unde locuiesc din 2008, toate in regula , caldura , gaze, apa etc pana anul trecut ... (vezi toată discuția)