avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1003 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Inscrierea pe lista unui medic de familie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Inscrierea pe lista unui medic de familie

Va rog frumos daca imi puteti spune care sunt pasii necesari pt inscrierea la un medic de familie sau pentru schimbarea medicului actual cu un altul.Ce acte sunt necesare?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Crissa C , Consilier juridic 11:24, 27 Octombrie 2009
Acte necesare pentru inscrierea la medicul de familie:
-copie carte de identitate, certificat de nastere pt copil
- adeverinta de salariat sau de asigurat de la CAS daca nu este salariat: talon de pensie unde e cazul
Mergeti la medicul de familie pe care il doriti,completati acolo o cerere prin care solicitati inscrierea pe lista lui de capitatie si imediat puteti beneficia de servicii medicale.
In cazul in care doriti sa va schimbati medicul de familie procedura este aceeasi,doar cu conditia sa aveti 6 luni de la inscrierea anterioara la medic de familie.Legea permite schimbarea medcicului de familie dar nu mai devreme de 6 luni.
Nu trebuie sa mergeti la vechiul medic de familie sa il anuntati ca plecati cum prevedea legislatia in anii precedenti.
Noul medic de familie pe care l-ati ales va face o scrisoare medicala pe care o trimite prin posta vechiului medic de familie prin care il anunta ca dvs. v-ati inscris pe lista lui de capitatie si ii va solicita fisa dvs. medicala care va fi transmisa conform legii in 15 zile lucratoare catre noul dvs. medic.
Daca va intelegeti bine cu medicul de familie actual puteti chiar dvs. sa luati fisa si sa mergeti cu actele de identitate la noul medic pentru inscriere.
Vechiul medic de familie are obligatia sa faca o copie xerox a fisei medicale a dvs. s-o arhiveze timp de 1 an,iar originalul sa o dea noului medic de familie sau chiar dvs.
Sanatate multa!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare medic familie ancamoise ancamoise Daca ma mut de la un medic de familie, trebuie sa achit catre acesta vreo taxa? Ce obligatii am vi-a-vis de acesta? Multumesc pentru raspuns. (vezi toată discuția)
Schimbare medic de familie Margelan Margelan Buna ziua, Doresc sa-mi schimb medicul de familie din anumite motive pe care nu as vrea sa le mentionez aici. Am primit de la ,,noul'' medic o cerere de ... (vezi toată discuția)
Vanzari auto pastorcici_raimondo pastorcici_raimondo ce pasi trebuie parcursi pt vanzarea unui automobil proprietate catre o alta persoana? (vezi toată discuția)