avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Mail asociatie locatari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Mail asociatie locatari

Buna ziua, presedintele asociatiei de locatari imi refuza dreptul de a trimite cerei sau sesizari pe mailul asociatiei.Mi-a scris un mail in care ma invita sa fac in scris orice solicitare,dar nu in format electronic si ca raspunsul la solicitarea mea de a-mi trimite centralizatorul cu cat fond de rulment si reparatii am platit pana a cum,mi-l transmite verbal reprezentantul scarii.Am acest drept,ce obligatii are asociatia?Care este legea care reglementeaza astfel de aspecte?Mentionez si faptul ca mi-a comunicat si ca nu fac parte din asociatie,cu toate ca am facut cerere scrisa,dar fara niciun nr de inregistrare,am furnizat copiile documentelor de identitate ale membrilor familiari,etc.Defapt nu tin mortis sa fac parte din asociatie dar vreau sa fiu tutelata.Ce ma sfatuiti sa fac?Cu deosebita stima, Simona P
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 15:05, 22 Noiembrie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Exista o singura lege nr 230/2007 si norma acesteia de aplicare HG nr 1588/2007,care guverneaza infiintarea,organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari
Cine figureaza drept proprietar in documentele de achizitie apartament
Relatiile in cadrul asociatiei de proprietari se desfasoara intre reprezentantul legal al asociatiei de proprietari si proprietar
Privitor la aspectul important ca nu fac parte din asociatielegiutorul a prevazut fara exceptie
L nr 230/2007
Articolul 10
Proprietarii au dreptul sa cunoasca toate aspectele ce tin de activitatea asociatiei si au acces, la cerere, la orice document al acesteia.
(2) La solicitarea scrisa a proprietarului, presedintele si administratorul asociatiei de proprietari au obligatia sa elibereze in scris o adeverinta prin care sa prezinte situatia cheltuielilor privind intretinerea, defalcate pe datoria de baza si penalitati, precum si modalitatea de calcul al penalitatilor.

In speta dv rezulta din atitudinea presedintelui de asociatie ca exista un climat sensibil,motiv pentru care acesta se agata si invoca lipsa calitatii dv de membru proprietar
Legiutorul a prevazut dreptul proprietarului de a cunoaste si de a avea acces la orice document al asociatiei nu a facut diferenta si nu a conditionat dreptul de acces la informatii de calitatea de membru proprietar
Normal asociatia de proprietari prin reprezentant legal ar trebui in termen legal sa raspunda la sesizarile proprietarilor
Asta in cazul in care presedintele de asociatie intelege sa exercite cu respect si cu buna credinta obligatiile aferente functiei
Daca insa presedintele de asociatie exercita responsabilitatea discretionar ,pe criterii de simpatie sau antipatie deja sunt aspecte care tin de relatiile intre locatarii din imobil ca in final si presedintele tot simplu locatar este nu s-a nascut si nu va deceda cu onoruri de presedinte de asociatie de proprietari
Multumesc foarte mult pentru raspuns! Am sa continui sa trimit cererile in format electronic,astfel am dovada ca am facut o sesizare sau solicitare...
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Anterior oricarui demers verificati temeinic calitatea dv
S-ar putea ca presedintele de asociatie sa fie intemeiat in reticenta daca dv nu detineti calitatea de proprietar al apartamentului
Desigur ca sunt proprietara apartamentului.Din pacate, in Romania oamenii se lasa usor intimidati, dezamagiti, samd astfel incat unele persoane profita in acest sens comportandu-se neprofesional, cu toate ca ei sunt defapt platiti din banii nostri.Uita de asemenea ca exista legi si avocati care pot interveni la nevoie...
Atentie sporita deoarece legiutorul a prevazut drepturi diferite pentru proprietari si membrii proprietari
Este foarte adevarat ca exista presedinti de asociatie corecti dar mai exista si presedinti care se considera Dumnezeu in asociatia respectiva de proprietari,care datorita dezinteresului locatarilor ajung sa faca ce doresc in asociatie sa aibe atitudine si comportament diferit functie de simpatii sau antipati,care genereaza si favorizeaza climate anormale intre locatari, si care foarte greu pot fi indepartati de l;a conducerea asociatiei
De regula intr-o asociatie de proprietari problemele trebuiesc solutionate cu intelegere,cu intelepciune si cu toleranta
Daca insa amiabil nu se poate solutiona,cand intre parti s-a depasit respectul si bunul simt,de regula se creaza un climat de asimpatie care foarte greu poate sa dispara
Intr-o asociatie de proprietari foarte putini sunt aceia care stapanesc dispozitiile in vigoare care cunosc limitele drepturilor si obligatiilor
Cand se ajunge la solutionarea in instanta ,automat partile vor fi privite vor fi etichetate de restul sau comentate sub anume epitete
Nu intotdeauna o hotarare judecatoreasca poate restabili cadrul legal si raporturile firesti in interiorul unei asociatii de proprietari si in relatiile dintre proprietari
Nu omiteti ca intr-un imobil de locuit in comun pot domicilia persoane cu diferite stari sociale,
diferite pregatiri profesionale, si ca intr-o asociatie de proprietari exista si se dezvolta efectul de turma pe relatii de vecinatate,de simpatie iar aceia care incearca sa-si revendice drepturile solicita respectarea si aplicarea neconditionata a dispozitiilor in domeniu ,sunt etichetati drept Gica contra sau pot deveni prin masina de construit opinie=reprezentantii asociatiei,drept paria
Cunosc cazuri de proprietari care datorita solicitarii drepturilor legal prevazute ,s-au confruntat cu situatii aberante din partea presedintilor de asociatie care datorita dezechilibrului generat de laurii responsabilitatii de presedinte de asociatie de propietari ,au ajuns sa decida in comitetul executiv si sa solicite in instanta anularea calitatii de proprietar ,si evacuarea din imobilul de locuit

Alte discuții în legătură

Comunicarea cu locatarii Dana Marin Dana Marin Buna ziua, As dori sa aflu in calitate de presedinta de asociatie: - comunic cu toti locatarii sau doar cu membrii asociatiei, adica sunt obligata sa le ... (vezi toată discuția)
Control asociatii de proprietari marilyn31 marilyn31 Ma vad ajunsa in situatia deschiderii unei actiuni pe contencios-administrativ. In baza art.51 art. (4) din legea 230/2007, sunt mandatate trei institutii ... (vezi toată discuția)
Administrator asociatie de proprietari 22alex 22alex In cazul unor alegeri pt schimbarea administratorului unei asociatii de proprietari, cei care vor sa candideze au obligatia sa isi depuna candidatura la ... (vezi toată discuția)