avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 615 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general PFA contabilitate primara si resurse umane
Discuție deschisă în Contabilitate în general

PFA contabilitate primara si resurse umane

Buna ziua. Lucrez la un SRL pe post de contabil (am studii economice superioare). In septembrie anul acesta am absolvit cursurile de inspector resurse umane. Pot sa devin PFA -contabilitate primara ? Care e codul CAEN? Ma gandeam ca sa fac contract de prestari servicii contabilitate primara cu SRL-ul la care lucrez in prezent, iar in cele 2 luni din an cand se intocmeste bilant sa ma angajez cu CIM pe perioada determinata. Este posibil?
In cazul resurselor umane , pot deveni PFA ? Care este codul CAEN?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Mariana Trufin , Consultant resurse umane 15:19, 28 Noiembrie 2009
Va rog, nu stie nimeni?
Din cate stiu eu, contabilitatea unei firme o poti tine ca si pfa daca esti in ceccar.
Cat despre pfa inspector resurse umane nu exista in cod caen si poti presta aceste servicii la o societate la care sunteti angajata si detine un departament resurse umane, in urma unei hotarari interne in ceea ce priveste calitatea si raspunderea dumneavoastra de Inspector( Referent) Resurse Umane
Eu as zice sa consultati codul caen 7022.
Nu puteti sa va faceti PFA daca nu sunteti autorizat membru ceccar si sa incheiati contracte de colaborare,in schimb va puteti face contract de munca la societatea respectiva , mai ales ca vreti sa semnati si bilantul firmei respective, puteti face un contract de munca cu timp partial
Referitor la subiectul abordat de dumneavoastra,pot sa va spun ca am fost intr-o situatie similara pana in momentul in care nu am fost membra CECCAR.Dupa ce am devenit membra CECCAR am reusit sa functionez si ca PFA.In situatia dvs.puteti sa va angajati cu contract de munca individual cu timp partial la diferite firme si puteti tine contabilitatea acestora, dar nu puteti viza bilanturile.
Daca esti angajata la o societate chiar si cu timp partial, avand studii superioare de specialitate, poti semna situatiile financiare.


In conformitate cu art.10 din legea contabilitatii nr. 82/1991 , calitatea persoanei care intocmeste situatiile financiare anuale este:
"-director economic, contabilul sef sau alta persoana imputernicita sa indeplineasca aceasta functie, potrivit legii.
-persoane fizice sau juridice, autorizate potrivit legii, membre ale CECCAR".
Intelesul expresiei "potrivit legii", in prima situatie, se refera la director economic cu studii superioare economice si angajat in cadrul compartimentului financiar contabil al agentului economic ( art. 10 alin 2 -3 din Legea contabilitatii).In cea de-a doua situatie, expresia "potrivit legii", trebuie inteleasa conform cu art.6 lit. a din OG 65/1994 republicata, se refera doar la expertii contabili si societatile de expertiza contabila si contabilitate, membre CECCAR si cu viza pe legitimatie sau autorizatie de functionare pe anul 2009.
Aducem in atentia tuturor membrilor ca filiala CECCAR BRAILA a transmis la DGFP Braila , lista membrilor care au primit viza de exercitare a profesiei pentru anul 2009 " experti contabili si societatile de expertiza si contabilitate , in vederea respectarii si corectei aplicari a reglementarilor referitoare la semnarea fituatiilor financiare.
o zi buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Semnare bilant camicami camicami Ma aflu in urmatoarea situatie: am promovat examenul de acces la profesia de expert contabil,sunt in perioada de stagiu intensiv urmand ca in octombrie sa ... (vezi toată discuția)
Infiintare srl pentru contabilitate Contabiljunior Contabiljunior Buna ziua, In cazul unui absolvent de studii superioare + master de la academia de studii economice - fac. De contabilitate si informatica de gestiune, este ... (vezi toată discuția)
Pfa pt contabilitate primara? cristinamarcu cristinamarcu Am terminat o facultate in domeniul contabilitatii, si as vrea sa tin contabilitatea unor srl-uri, dar nu stiu daca am voie. Am inteles ca trebuie sa-mi ... (vezi toată discuția)