avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu fara salar...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu fara salar...

Buna ziua
am o rugaminte, daca exista o metoda legala prin care sa fim in CFS 2 sapt pe luna, dar.... sa nune afecteze cartea de munca (pt cele care vor sa faca un bebe)
Va rog ajutati-ma cu un sfat
va multumesc
Cel mai recent răspuns: nicoletatrenea , utilizator 13:27, 27 Octombrie 2009
Puteti fi in cfs 2 sapt pe luna,dar aceste 2 sapt nu se iau in calcul la salar,in sensul ca nu se platesc si pierdeti la cota contributiilor .Incercati sa folositi cfs numai in cazuri extraordinare,cand alta solutie nu e .NNu va recomand sa apelati la cfs,mai ales ca ati vorbit de concediu de ingrijire copil.
Conditia pentru a putea beneficia de indemnizatie si concediu pentru crestere si ingrijire copil este ca timp de 12 luni anterior nasterii copilului sa se realizeze venituri supuse impozitului pe venit. Daca este vorba doar de 2 saptamani intr-o luna concediu fara plata si s-a intamplat doar o data in decursul celor 12 luni, atunci nu este nici o problema. Grav ar fi sa fie in fiecare luna. Am vazut cazuri in care a fost vorba de mai multe zile de concediu fara plata si tot s-a beneficiat de indemnizatie.
dar nu exista nici o cale prin care sa nu se apeleze la cfs, dar sa si fim platite numai 2 saptamani,
Se poate face act aditional de reducere a normei de lucru la 4h/zi (20h/saptamana) si a salariului la jumatate.
In pontaj se trec 2 saptamani lucrate cu 8h/zi si 2 saptamani libere, in asa fel reiese un nr. total de ore lucrate/luna injumatatit.

Atentie insa: veniturile din cele 12 luni anterioare nasterii copilului se iau in calcul la stabilirea indemnizatiei.
In ceea ce priveste norma de lucru ea poate fi partiala pentru ca nu afecteaza indemnizatia.
Solutia propusa de rocristina este o solutie foarte buna pentru problema pusa de dvs.
Ultima modificare: Marți, 27 Octombrie 2009
Nicoleta Ilea, Consultant resurse umane

Alte discuții în legătură

Indemnizatie somaj norma partiala silvia99 silvia99 cum se calculeaza indemnizatia de somaj la un c.i.m cu 4h/zi, 20h/ sapt? se injumatatesc cei 500 lei?si mai departe, proportional, pt 2h/zi, ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie al 3-lea copil SAVUCA SAVUCA Buna ziua. Acum sunt in concediu ingrijire copil, pana la 7 ani si sunt si insarcinata in 5 sapt. As putea beneficia de concediun ingrijire copil pt bebe? (vezi toată discuția)
Indemnizatie creștere copil bună seara, am lucrat la o firma ... Raysa94 Raysa94 Indemnizatie creștere copil Bună seara, Am lucrat la o firma 13 luni,mi-am dat demisia pe 28.07.2020,am avut pauza 2 luni și 15 zile ,la actualul loc de ... (vezi toată discuția)