avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 220 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie al 3-lea copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie al 3-lea copil

Buna ziua. Acum sunt in concediu ingrijire copil, pana la 7 ani si sunt si insarcinata in 5 sapt. As putea beneficia de concediun ingrijire copil pt bebe?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:14, 22 Iunie 2017
OUG 111/2010
art.9
(1) Concediul şi indemnizaţia lunară prevăzute la art. 2 alin. (1) şi art. 5, precum şi stimulentul de inserţie prevăzut la art. 7 se cuvin pentru fiecare dintre naşteri sau, după caz, pentru fiecare dintre situaţiile prevăzute la art. 8 alin. (2).
....

art.2
....
(5) Cele 12 luni prevăzute la alin. (1) pot fi constituite integral şi din perioadele în care persoanele s-au aflat în una sau mai multe dintre următoarele situaţii:
.....
h) au beneficiat de concediu şi indemnizaţie lunară pentru creşterea sau, după caz, pentru îngrijirea copilului cu handicap;
....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil olys olys Am o fetita de 1 an si acum sunt insarcinata cu al doilea bebe. Primesc indemnizatie de crestere copil din martie 2010 si normal ar trebui pana pe 1 ianuarie ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de crestere a copilului myky123 myky123 sunt insarcinata in 30 de sapt si vrem ca sotul sa intre in concediu de crestere a copilului pt ca eu nu muncesc daca este dat afara de la munk inainte cu 2 ... (vezi toată discuția)
Concediu pentru ingrijirea copilului Caserutu Caserutu Am 38 de ani, am trei copii, primul nascut in 1997, cel de al doilea in 1999, cel de al treilea nascut in 2010 , pentru care acum ma aflu in concediu pentru ... (vezi toată discuția)