avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1782 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Care este regimul juridic în ceea ce privește ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Care este regimul juridic în ceea ce privește prelevarea de spermă pentru inseminare de la soțul decedat?

Care este regimul juridic in ceea ce priveste prelevarea de sperma de la sotul decedat pentru inseminare? Este legal? Daca da, care este procedura?

Multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 11 Aprilie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: konadelle , utilizator 17:41, 14 Aprilie 2018
~ Conținut șters la cerere ~
Ca idee de gandire . Dupa moarte ,omul devenind cadavru ar trebui sa intre in propietatea statului , atunci numai statul poate dispune cu privire la cadavru.
Ceea ce ati pus in discutie dar si legea permisiva mentionata mai sus, este peste natura umana.

Cum sa dai nastere unui copil care sa fie privat de protectia tatalui, ce va zice copilul cand va deveni matur. Eu cred ca se incalca dreptul copilului . Ar trebui interzisa inseminarea de la cadavre .


~ Conținut șters la cerere ~


Stanescu77 a scris:

Nu inteleg de ce ar dori cineva sa ramana insarcinata cu un mort. In primul rand interesul copilului este afectat pt.ca din start este privat de a avea tata .
Oamenii, atunci cand iubesc persoana decedata, păstrează fizic ceva de la ei. Unii cenusa din urne, altii suvite de par sau .... Uneori, moartea cuiva este sansa vietii altcuiva. Iar aceasta este un lucru nobil.

Este inadmisibil legal,moral,spiritual,religios,social si cum mai vreti dvs.
De ce va deranjează ca doamna doreste sa facă ca si Isis? Faptul ca, crează o altă viată este mai putin moral decat mentinerea altei vieti? A da viată e mai macabru decat a primi material biologic (e alcătuit din celule) cu care traiesti tot restul vietii?

Facând abstractie de momentul donatiei/prelevării de material biologic, ar putea fi următoarea situatie: un donator de la o bancă de sperma moare la o ora după donație. Sperma este folosită pt insamântare, după un timp. Ideea e ca in momentul conceptiei tatal e decedat. E acelasi fapt, doar situatie diferita. Este afectat interesul copilului? Vi se pare inadmisibil?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Viol sau profanare de morminte (cadavru)? avTodincaVeronica avTodincaVeronica Speta: daca o femeie ajunge la morga, presupusa decedata si un angajat intretine relatii intime si aceasta isi revine, care este calificarea juridica a ... (vezi toată discuția)
Speta Mariana_22 Mariana_22 Va rog frumos daca ma puteti ajuta .Cum se incadreaza urmatoare fapta: o persoana planuieste sa ucida un om .savarseste fapta ,dar in urma constatarii ... (vezi toată discuția)
Deshumare in vederea efectuarii testului adn mfulga mfulga Buna ziua, As dori sa stiu in ce conditii se poate efectua un test de fraternitate in situatia in care unul din frati este mort si ingtopat in 1972. Cum se ... (vezi toată discuția)