avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 939 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Incadrare grad handicap
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Incadrare grad handicap

Buna ziua. Sunt functionar public, contract perioada nedeterminata.
Am fost diagnosticata cu cataracta maculara, ceea ce presupune operatie de cataracta in maximum 6 luni.Riscul major este de a imi pierde vederea ochiului drept, daca nu fac operatia.
Nu stiu daca voi avea fondurile necesare pentru operatie.
In aceste conditii, daca imi pierd vederea la ochiul drept, voi fi incadrata la un grad de handicap? Daca da, care este acela si ce presupune?
Voi mai putea lucra ca functionar public, atat timp cat imi indeplinesc sarcinile de serviciu? Exista vreun impediment legal sa lucrez, chiar cu vederea pierduta la un ochi?
Multumesc!
Imi cer scuze daca nu am incadrat corect intrebarea in categoria corespunzatoare de forum

Alte discuții în legătură

Incadrare grad handicap vizual (are rost sa ma agit?) fergus fergus Buna ziua. Stiu, imi veti spune ca singura institutie careia ma pot adresa si care imi poate spune daca ma incadrez sau nu intr-un grad de handicap este ... (vezi toată discuția)
Încadrare handicap sorinlazar02 sorinlazar02 Tatăl meu diagnosticat cu cataracta la ambii ochi (operat la unul dintre ei)dar cu degenerescenta maculară i a fost refuzata încadrarea Intr un grad de ... (vezi toată discuția)
Încadrare în grad de handicap roland62 roland62 Am avut de la varsta de 10 ani astigmatism miopic, tratat cu ochelari corespunzatori, care au evoluat de la -2 la -9. In anul 2012 am fost diagnosticat cu ... (vezi toată discuția)