avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 835 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Moștenirea unui cuplu fără copii. Îi pot moșteni ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Moștenirea unui cuplu fără copii. Îi pot moșteni în calitate de nepoată, dacă doar eu am îngrijit-o pe mătușa?

Buna ziua!
Va rog sa ma ajutati cu raspunsul la urmatoarea intrebare.
Am avut o matusa si sotul ei, care nu au avut copii si care au decedat acum 15 ani, ei avand si alti nepoti. Numai eu m-am ocupat de ingrijirea ei, ea ramanand singura, dupa decesul sotului ei si am facut o declaratie la notariat prin care declar ca am avut-o in ingrijire si intretinere pana la data decesului si am suportat cheltuielile de inmormantare, alte acte nu exista. Tot eu am platit pana acum impozitele pe pamantul lor.
Intrebarea este daca am vreun drept in baza a ceea ce v-am scris .
Va multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 11 Aprilie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: CaraD , utilizator 22:46, 12 Aprilie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Eu cred că prin expresia „copiii acestora” - folosită în context - utilizatoarea a voit să se refere la copiii fraților și surorilor defuncților = nepoți de frate/soră ai defuncților.

Desigur, o precizare ar fi utilă.

Dacă am ghicit bine, atunci ...
Trebuie precizat că dvs. sunteți nepoată doar a unuia dintre cei doi soți defuncți (a mătușii). Nu sunteți rudă cu soțul mătușii. Iar aici discutăm de două succesiuni succesive. A soțului, cu succesibili: mătușa/soția lui și nepoții LUI de frate/soră. A mătușii, cu succesibili... toți verișorii dvs.
Plata impozitelor vă ajută să dovediți acceptarea moștenirii mătusii. Dar pe soțul mătușii oricum nu-l moșteniți.
Ar rămâne un fel de variantă ideală... mătușa unic moștenitor al soțului și dvs. unic moștenitor acceptant al succesiunii mătuși. Este teoretic posibilă. Presupune însă un proces cu toți nepoții... Iar cei 15 ani trecuți de la data decesului celor despre a căror moștenire vorbim ar putea să joace în favoarea sau în defavoarea dvs. Depinde de amănunte.

Ultima modificare: Joi, 12 Aprilie 2018
romascanu, moderator
Mai asteptati 15 ani si apoi deveniti proprietar prin uzucapiune de 30 de ani. Bineinteles doar prin proces. Deci ne mai auzim peste inca 15 ani.
@dna av Romascanu
Intradevar, citind din nou pare ca acesta a fost sensul, nepoti de frati/surori mai degraba decat nepoti de copii ai decedatilor, mea culpa;
Ar fi bine de precizat ordinea deceselor si gradele de rudenie. Cel putin ar deveni clar cine ar putea obiecta la asumarea calitatii de mostenitor unic
Ultima modificare: Joi, 12 Aprilie 2018
CaraD, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

În cazul existentei unui testament, poate o persoana sa pretindă dreptul legal la moștenire, pretinzând ca este și ea nepoata? mcapata mcapata Avem un Testament făcut de ani de zile pentru doua nepoate. După moartea unchiului, autorul testamentului, a mai apărut un nepot, care își dovedește ... (vezi toată discuția)
Dezbatere moștenire - se da următoarea speță: -defuncta nu ... Derek88 Derek88 Dezbatere moștenire - se da următoarea speță: -defuncta nu avea copii, doar 2 surori care au decedat și ele, -cele 2 surori au avut copii, -unii din ... (vezi toată discuția)
Succesiune zago_sefu zago_sefu Salutare!!! In urma cu 6 ani o matusa pe care am ingrijit-o a decedat fara a mai apuca sa fac vreun act de mostenire cu ea. Matusa nu a fost casatorita, nu a ... (vezi toată discuția)