avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 750 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... plecare cu minor de acasa
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

plecare cu minor de acasa

Buna ziua. Ma poate ajuta cineva cu un raspuns, va rog? Am un baietel de 1 an si 2 luni. Cu tatal nu ma inteleg deloc de cand s-a nascut. M-a lovit de 3 ori pana acum, m-a inselat, a vrut aseara sa ma scoata cu copilul afara din casa si multe altele. As vrea sa plec, dar vreau sa stiu ce sanse are sa ma bage la abandon sau rapire. Specific ca baietelul este pe numele lui, dar noi nu suntem casatoriti. Daca plec si intre timp cunosc pe altcineva, are vreo sansa la copil? Nu locuiesc la adresa din buletin, stau in chirie, dar am un venit care imi permite createrea baietelului.As vrea daca se poate si un numar de contact pentru mai multe detalii, deoarece pe mail nu prea pot intra, mai ales cand este acasa. Va multumesc pentru raspunsuri!
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 18:01, 10 Aprilie 2018
Buna ziua,
NU EXISTA INFRACTIUNEA sau CONTRAVENTIA ABANDONULUI DE FAMILIE.
Cat priveste rapirea ... este IMPOSIBIL!
Va sfatuiesc sa va gasiti un domiciliu si sa va mutati cu copilul si, eventual, sa solicitati si un ordin de restrictie pentru a evita alte molestari.
Solicitati pe urma in instanta stabilirea exercitarii in comun a autoritatii parintesti, stabilirea domiciliului minorului la dumneavoastra si un program de vizitare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau sa parasesc caminul conjugal Iuliana Florea Iuliana Florea Buna seara! Am un baietel de 6 ani si vreau sa parasesc caminul conjugal,precizez ( nu suntem casatoriti legal) traiam in uniune consensuala. Baiatul este pe ... (vezi toată discuția)
Custodie minor szeretnifogsz szeretnifogsz Am un baietel de 3 ani jumate si lam inselat pe sotul meu care la randul lui ma filmat si are martori si proba respectivă. Vrea sa imi ia copilul. Mentionez ... (vezi toată discuția)
Rapire internationala JADEDART JADEDART Buna ziua! am si eu niste intrebari dar vreau sa va prezint situatia mai intai. Am avut o relatie cu un cetatean american pe periada in care eu eram in sua ... (vezi toată discuția)