avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 920 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA intracomunitar pentru platitor TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA intracomunitar pentru platitor TVA

Am un SRL pt care am depus dosarul de transformare in platitor TVA datorita depasirii pragului.

Doua Intrebari:
1) pentru achizitii intracomunitare, mai este necesara orice inscriere cum ar fi 091? Sau odata ce devii platitor TVA prag automat poti face achizitii UE fara TVA?
2) codul VAT oferit clientilor din UE pentru facturi va fi RO+CUI-ul firmei sau voi primi alt cod?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 22:52, 10 Aprilie 2018
Veti primi un certificat de inregistrare in scopuri de TVA și, odata cu acesta, dreptul de a face achizitii intracomunitare cu taxare inversa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mentiuni si cod fiscal export/import radu_stoian radu_stoian Buna ziua, Societatea noastra (SRL, neplatitor de TVA) planuieste sa cumpere si achizitioneze prestarii servicii in UE si non-UE. In acest sens, am depus ... (vezi toată discuția)
Platitor de tva cu taxare inversa portocala142002 portocala142002 Buna ziua!Tocmai mi-am depus dosarul pentru infiintarea unui PFA si acum nu stiu ce si cum sa fac privind tva`ul..Eu marfa o achizitionez din UE ..din afara ... (vezi toată discuția)
Prestare servicii programare prin internet in afara romaniei cezardum cezardum Buna ziua, Detin un PFA cu norma de venit, inregistrat ca platitor de TVA (si inregistrat si in ROI). Va rog, daca este posibil, sa imi confirmati ... (vezi toată discuția)