avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Recuperare bunuri
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Recuperare bunuri

Buna ziua! Ma numesc, Ionuț Preda sunt din Piteşti, căsătorit din 2016. Din căsătorie nu sun copii, însă sotia mai are o fetiţă de 18 ani in întreţinere din prima căsătorie.
Ca soti, am convenit să desfãsurãm aceastã cãsãtorie in apartamentul personal al soţiei mele, apartamentul meu fiind in co-proprietate cu ceilalti 3frati ai mei (mostenire).
Bunuri comune din casatorie: o maşină achiziţionată prin credit bancar (40000lei) pe numele soţiei, iar ratele plarire de mine din salariu.
Din ianuarie ac, relatiile intre noi nu au mai mers asa cim trebuie fapt pentru care divortul parea oarecum iminent cu toate ca eu personal nu consider că acest divorţ ar trebui sa existe.
Din ian până în martie ac, am tot încercat să revenim la o stare mai bună a situatiei, numai că in data de 10/03/2018 in urma deplasării mele in afara localităţii, la întoarcere nu am mai putut intra in domiciliul nostru conjugal, lasandu-mi la uşă un bagaj de mana cu cateva lucruri de schimb si fara a-mi da voie sa intru in casa.
Aflat în situaţia dată, nu am incercat sa fortez intrarea pentru a nu crea alte altercaţii cu sotia, gandind ca totul este poate o reacţie de moment a sotiei. In această situatia, m-am vazut nevoit a părăsi domiciliul conjugal fara voie si a cauta o locuinţă ci chirie.
După această dată, sotia a inceput cu ameninţări de genul ca dacă nu iau creditul de Masina pe numele meu, vom ajunge la partaj in tribunal.
Am purxes in data de 10/04/2018, a face, credit pe numele meu personal si a inchide creditul după numele soţiei, astfel că acum Masina este cu totul la mine, insa cheia2,si cartea masini sunt in continuare la sotie, precum si alte acte personale si bunuri proprii.
După soluţionarea acestui credit, ma aflu in continuare într-un santaj deoarece sotia acum revedincă o suma de bani de 5000 lei, motivand ca acesti bani au fost folosiţi pentru beneficiul meu personal din propriul ei salariu. Acum, acesti bani, nu consider că ar trebui să-i înapoiez întrucât chiar dacă au fost folosiţi pentru uzul meu personal, au fost folosiţi in comun acord cu vointa sotiei, insa nu am cum să-i dau in conditiile actuale chiar si de as vrea...
Ma aflu acum in situaţia, dat afară din caminul conjugal, cu maşina in posesie, dar fara cheia2, caetea masinii, actele mele personale si celelalte bunuri, si pe deasupra santaj cu inapoiere de bani.
Va rog si va multumesc pentru orice sfat util al dvs. Cum să procedez pentru recuperarea bunurilor fara santaj si cu incheierea dupa recuperare, a dvortului normal prin notar.
Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Partaj judiciar Tedesco Tedesco Buna ziua! [b][b]Inainte de casatorie[/b] am contractat 3 credite[/b] (imobiliar, auto si nevoi personale), la care mai am de platit inca 5 ani, iar acum ... (vezi toată discuția)
Divort comun acord tiberiu sebastian tiberiu sebastian Buna ziua, as dori o consultare pentru o prietena de familie la subiectul divort de comun acord. Sau casatorit in 2005, si casatoria a decurs normal pana in ... (vezi toată discuția)
Partaj gratiela26 gratiela26 Sunt casatorita de 6 ani ,nu am proprietati (casa , teren...nimic pe numele meu ).Am un imprumut pe care l-am facut in timpul casatoriei in urma caruia eu am ... (vezi toată discuția)