avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 594 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie

Daca imi bag demisia si platesc eu personal cartea de munca?? si cat timp ca sa platesc daca in caz merge sa platesc???Pot sa intru in somaj???
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:59, 27 Octombrie 2009
Daca va dati demisia nu aveti dreptul la somaj.

Dac aveti sa "platiti personal cartea de munca" aceasta nu va ajuta decat sa aveti la pensie, stagiul de cotizare. Va veti declara un anumit venit, pe care il doriti dvs, ptr care veti plati contributiile
Daca contractul de munca inceteaza din initiativa Dvoastra (demisie sau cerere de incetare cu acordul partilor) nu puteti beneficia de indemnizatie de somaj.
Numai daca:
- aveti contract de munca pe perioada determinata - la data expirarii perioadei;
- angajatorul desfiinteaza postul pe care lucrati si va desface contractul de munca cu art.65 lit.1 din Codul muncii;
Ca o informatie, daca doriti sa platiti dvs. "cartea de munca" venitul minim este de 600 ron si taxa pe luna este 188 ron. Nu va merge vechimea ca profesie, doar vechimea pt. anii de pensie. Nu aveti asigurarea medicala.
Nu puteti intra in somaj.
Mai bine munciti in continuare.
adutescu:
Incepand cu luna februarie 2009, conform prevederilor Legii bugetului asigurarilor de stat, Legea nr. 19/2009, se plateste o contributie lunara de asigurari sociale de 31,3% din venitul lunar asigurat. Legea nu prevede un plafon maxim sau minim cu privire la venitul lunar asigurat, stabilirea acestuia fiind la latitudinea persoanei care incheie contractul de asigurare sociala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie anticipata...contract cu casa de pensii gana gana o persoana care mai are de lucrat cateva luni pana la data cand sa poata sa isi depuna dosarul pt pensie anticipata, poate pt lunile astea ramase daca nu mai ... (vezi toată discuția)
Ce si unde trebuie platit? alejandra alejandra mi-am gasit ceva temporar de lucru dar persoana pentru care lucrez nu-mi poate face angajare,plus ca nici nu va fi pe o perioada de timp mai mare de trei ... (vezi toată discuția)
Acord intre state giuliapo giuliapo Buna seara!...am sa incerc sa fiu scurta.....am lucrat in tara 11,,,,dupa care 8 ani in italia ....din care numai 5 cu acte!!,,,,as dori sa stiu daca la ... (vezi toată discuția)