Cum aș putea să blochez vânzarea apartamentului meu după deces? Fiul meu are probleme cu alcoolul, vreau să-l protejez de posibilitatea de a ajunge pe drumuri
Cum aș putea să blochez vinzare apartamentului meu după deces deoarece am un singur fiu si are probleme cu alcoolul Vreau sa-l protejez să nu ajungă pe drumuri.
trandafir2
Moderator 5din 5 utilizatori consideră acest răspuns util
@ anamaria.pristavu, anumite solutii tehnice exista pentru problema dvs., insa daca acestea sunt aplicabile sau nu, depinde de situatia concreta a familiei dvs. Un punct de plecare in aceasta analiza (fara a ne limita la acesta) este art.627 Cod civil - Clauza de inalienabilitate. Condiţii. Domeniu de aplicare - (1) Prin convenţie sau testament se poate interzice înstrăinarea unui bun, însă numai pentru o durată de cel mult 49 de ani şi dacă există un interes serios şi legitim. Termenul începe să curgă de la data dobândirii bunului. Intr-adevar, faptul ca fiul dvs este mostenitor rezervatar ridica anumite probleme, dar totusi va sfatuiesc sa luati legatura cu un avocat, cu actele in față.
Testament
Clara M
Buna ziua!
Situatia sta in felul urmator: sunt proprietara unui apartament cumparat in exclusivitate de parintii mei, inainte de a ma casatori.Doresc sa stiu ... (vezi toată discuția)