Cum aș putea să blochez vânzarea apartamentului meu după deces? Fiul meu are probleme cu alcoolul, vreau să-l protejez de posibilitatea de a ajunge pe drumuri
Cum aș putea să blochez vinzare apartamentului meu după deces deoarece am un singur fiu si are probleme cu alcoolul Vreau sa-l protejez să nu ajungă pe drumuri.
Daca vor fi doi coproprietari se va putea face partajul si sa se ajunga la vinderea imobilului intr-un mod chiar pagubos.Nu abordati problema dupa gandirea dvs. nejuridica pentru ca nu va va fi deloc de ajutor...
Mergeti la avocat pentru o analiza atenta a cazului dvs., asa cum v-a indrumat foarte bine Trandafir 2.
Avocatii se ocupa de problemele juridice si de a prevedea cum sa se procedeze pentru a se preintampina problemele juridice si sa se estimeze consecintele juridice cat mai exact cu putiinta.
Este o situatie dificila din punct de vedere juridic.
GermanAlex
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Daca nepoata va ingrijeste puteti sa ii dati drept de uzufruct iar fiul mosteneste nuda proprietate. Mai pe inteles nepoata are drept de sedere in apartament pe toata durata vietii ei. Tatal ei poate incerca sa vanda proprietatea dar pe durata vietii nepoatei nimeni nu va putea locui in acel apartament decat cu acordul nepoatei. Tatal va fi proprietarul de fapt dar il va putea utiliza doar cu acordul nepoatei. In acest mod sunt legati unul de altul si trebuie sa se inteleaga. Sau ii puteti lasa nepoatei intregul apartament daca va ingrijeste, prin contract la notar. Ar mai fi solutia vanzarii apartamentului si nepoata isi cumpara un apartament pe numele ei, dar atentie ca sa va treaca la drept de uzufruct. Problema e ca nepoata trebuie sa fie majora si sa vrea asta.
Testament
Clara M
Buna ziua!
Situatia sta in felul urmator: sunt proprietara unui apartament cumparat in exclusivitate de parintii mei, inainte de a ma casatori.Doresc sa stiu ... (vezi toată discuția)