avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 828 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... dreptul la intimitate
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

dreptul la intimitate

Buna ziua!
As vrea si eu un sfat. Am aflat ca fostul meu prieten m-a filmat cu o camera ascunsa non-stop, ca el era plecat in deplasare si vroia sa stie ce fac eu singura acasa. Mi-a zis ca pot sa ma duc la politie daca vreau, dar ca nu rezolv nimic, deoarece contractul de inchiriere era pe numele lui si avea tot dreptul sa ma filmeze. Noi nu mai suntem impreuna, si ma tem sa nu posteze ceva pe internet care sa-mi dauneze vietii private sau profesionale. Cat de legal este ce a facut el si ce pot face sa intru in posesia filmarilor?
Va multumesc anticipat pentru raspuns!
Cel mai recent răspuns: CaraD , utilizator 14:44, 12 Aprilie 2018
Dacă filmările sunt din perioada când erați împreună, initimitatea era și ea la fel de comună. Dacă nu mai erați împreună, ce făceați la el în casă?
Ultima modificare: Joi, 12 Aprilie 2018
adriandimitriu, utilizator
Buna ziua!
Nu am mai fost la el acasă după despărțirea, decât la invitația lui. Nu mi-ai răspuns la intrebare, dacă era comuna intimitatea avea dreptul sa ma filmeze când eram singura în timpul săptămânii?
Multumesc anticipat!
Sincer nu inteleg cum dreptul locativ al prietenului v-ar anula dreptul dvs la viata privata, cat timp va aflati in apartamentul acestuia cu consimtamantul sau. Din punct de vedere al drepturilor omului nu prea se pot justifica nici filmarile la locul de munca fara stirea angajatilor, nu vad cum s-ar putea justifica filmarea fara consimtamantul celui filmat, intr-un spatiu pe care acesta (cu acordul celui care il detine in baza unui contract) il considera spatiu privat.
Incercati o plangere la politie daca filmarile respective prezinta suficient interes pentru dvs?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Filmare cu camera ascunsa intr o banca CORTEX CORTEX Buna ziua. Am speta urmatoare. Fiind angajat al unei banci am fost convocat la cercetare disciplinara. Cercetarea s a facut la etajul unu al bancii, deci pe ... (vezi toată discuția)
Legalitatea filmarii unui functionar public(politist) aflat in uniforma de serviciu intr- un loc public Vasilescus Vasilescus Buna seara.Cat de legal este ca un cetatean sa-l filmeze pe un politist aflat in uniforma intr-un loc public sa insiste ai filma fizionomia si apoi sa umple ... (vezi toată discuția)
Filmat in cabina de proba... opriu1975 opriu1975 Buna ziua, pentru inceput as dori sa va adresez cateva intrebari daca se poate, la care sa primesc si niste raspunsuri. Intrebarea numarul 1 -filmarile ... (vezi toată discuția)