avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cazul dr. X - citatie telefonica cu numar ascuns
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cazul dr. X - citatie telefonica cu numar ascuns

Buna. Am fost contactat telefonic cu numar privat de catre un politist in urma cu o saptamana prin care am fost chemat sa dau o declaratie in cazul dr. X (pacient fiind o singura data pt o consultatie). Deoarece am fost ocupat cu munca nu am reusit sa ajung, asa ca azi am fost contactat de un alt numar, de data asta nu este privat, sunt facut cu ou si cu otet din cauza ca nu m-am prezentat. Asa ca am cerut o citatie in scris pe care sa o primesc la adresa din buletin deoarece nu eram sigur 100% ca este real sau doar vrea cineva sa ma scoata din casa. Oare am procedat corect? Eram obligat sa ma prezint dupa primul telefon primit? Multumesc!

~ interventie moderator - incalcare regulament - nu postati numele persoanelor din speta ~
Ultima modificare: Joi, 12 Aprilie 2018
trandafir2, moderator
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 23:42, 12 Aprilie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Articolul 257 - Modul de citare
(1) Chemarea unei persoane în fața organului de urmărire penală sau a instanței de judecată se face prin citație scrisă. Citarea se poate face și prin notă telefonică sau telegrafică, încheindu-se în acest sens un proces-verbal.

Articolul 265 - Mandatul de aducere
(1) O persoană poate fi adusă în fața organului de urmărire penală sau a instanței de judecată pe baza unui mandat de aducere, dacă, fiind anterior citată, nu s-a prezentat, în mod nejustificat, iar ascultarea ori prezența ei este necesară, sau dacă nu a fost posibilă comunicarea corespunzătoare a citației și împrejurările indică fără echivoc că persoana se sustrage de la primirea citației.

Articolul 283 - Abateri judiciare
(2) Lipsa nejustificată a martorului, ..., chemate să dea declarații, sau părăsirea, fără permisiune ori fără un motiv întemeiat, a locului unde urmează a fi audiate se sancționează cu amendă judiciară de la 250 lei la 5.000 lei.
Buna seara,
Nu ati savarsit o abatere ca nu v-ati prezentat dar era de preferat sa spuneti de la inceput cand va puteti duce si, eventual, sa solicitati o citatie scrisa aratand ca trebuie sa lipsiti de la locul de munca si va trebuie o motivare.
Nu se poate pune acum problema amendarii sau aducerii cu mandat.
Ultima modificare: Joi, 12 Aprilie 2018
Gabriel Klein Kiritescu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Citatie politie mihail123 mihail123 1.Daca am facut o sesizare la Politie si s-a intocmit un dosar penal pe speta respectiva, este normal sa fiu citat (ca parte vatamata) cu acelasi model de ... (vezi toată discuția)
Am fost citată în calitate de martor la dna prin telefon tantimaria tantimaria este normal să fii citat prin telefon privat și să ți se spune doar dacă întrebi cine este persoana care îți solicită prezența intr-o anumită zi și ... (vezi toată discuția)
Citarea in codul de procedura penala cautatorul cautatorul Am calitatea de inculpat intr-un dosar penal din anul 2012,azi am fost contactata telefonic de o persoana care s-a prezentata a fii ofiter judiciar,si ca sint ... (vezi toată discuția)