in luna februarie mi-a fost ridicat permisul pentru motivul cum ca am depasit o masina si era banda simpla continua. eu am depasit masina care a tras pe dreapta dar nu am depasit linia continua. am semnat procesul verbal si am mentionat cu nu am depasit linia continua.amenta contraventionala a fost in februarie si de atunci mam dus la fiecare termen ,3 la numar dar nu a venit nimeni de la pol rutiera.acum am termen pe 19 ianuarie.ma intreb daca dupa un an de zile se prescrie ?
1. Prescriptia este intrerupta pe timpul judecarii contestatiei depuse de dvs.;
2. Cauza se poate judeca si in lipsa unui reprezentant al politiei rutiere, mai ales daca acesta nu se prezinta la mai multe termene;
3. Importante sunt probele aduse si aprecierea instantei de judecata asupra acestora (era foarte bine daca, in afara de procesul verbal cu mentiunea contestarii faptei constatate mai aveati macar unul-doi martori).
Succes!
Nu sunt de specialitate,dar am citit undeva ca in 2 ani se prescrie o contraventie.Am gasit intamplator cautand pe net ,un caz asemanator cu al d-tra,in care cel ce facuse contestatie a castigat,fiindca in procesul verbal politistul nu indicase exact locul unde s-a efectuat depasirea.
Cand ai constiinta sigura ca nu ai incalcat nicio prevedere legala ,merita ,pentru a obtine in instanta o hotarare favorabila ,merita sa te lupti !
M-am confruntat cu o situatie speciala,initial am achitat sanctiunea ,ulterior strict din "ambat" am contestat PV in instanta,unde ne-am jucat dea soarecele ,pisica si justitia numai 3 ani,dupa care ,politia a emis o concluzie de tot rasul ,instanta a anulat PV si a dispus restituirea amenzii.
Am satisfactia detinerii unei hotararii definitive si executorii,dar parca,ma doare timpul pierdut in instanta,nervii cauzati de lipsa procedurii de citare,si alte tertipuri...