avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... prescrierea amenzii contraventionale rutiere
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

prescrierea amenzii contraventionale rutiere

in luna februarie mi-a fost ridicat permisul pentru motivul cum ca am depasit o masina si era banda simpla continua. eu am depasit masina care a tras pe dreapta dar nu am depasit linia continua. am semnat procesul verbal si am mentionat cu nu am depasit linia continua.amenta contraventionala a fost in februarie si de atunci mam dus la fiecare termen ,3 la numar dar nu a venit nimeni de la pol rutiera.acum am termen pe 19 ianuarie.ma intreb daca dupa un an de zile se prescrie ?
Cel mai recent răspuns: falcarucatalin , utilizator 08:35, 29 Octombrie 2009
1. Prescriptia este intrerupta pe timpul judecarii contestatiei depuse de dvs.;
2. Cauza se poate judeca si in lipsa unui reprezentant al politiei rutiere, mai ales daca acesta nu se prezinta la mai multe termene;
3. Importante sunt probele aduse si aprecierea instantei de judecata asupra acestora (era foarte bine daca, in afara de procesul verbal cu mentiunea contestarii faptei constatate mai aveati macar unul-doi martori).
Succes!
Nu sunt de specialitate,dar am citit undeva ca in 2 ani se prescrie o contraventie.Am gasit intamplator cautand pe net ,un caz asemanator cu al d-tra,in care cel ce facuse contestatie a castigat,fiindca in procesul verbal politistul nu indicase exact locul unde s-a efectuat depasirea.
termnul de prescriptie este de 5 ani
multumesc mult pentru raspuns
Cand ai constiinta sigura ca nu ai incalcat nicio prevedere legala ,merita ,pentru a obtine in instanta o hotarare favorabila ,merita sa te lupti !
M-am confruntat cu o situatie speciala,initial am achitat sanctiunea ,ulterior strict din "ambat" am contestat PV in instanta,unde ne-am jucat dea soarecele ,pisica si justitia numai 3 ani,dupa care ,politia a emis o concluzie de tot rasul ,instanta a anulat PV si a dispus restituirea amenzii.
Am satisfactia detinerii unei hotararii definitive si executorii,dar parca,ma doare timpul pierdut in instanta,nervii cauzati de lipsa procedurii de citare,si alte tertipuri...
Ultima modificare: Miercuri, 28 Octombrie 2009
ynocentta, utilizator

Alte discuții în legătură

Recuperare permis conducere aliga aliga Buna ziua! Am avut ridicat permisul de conducere pentru depasire pe linia continua.Acest lucru s-a intamplat in data de 28.07. Nu am semnat procesul verbal, ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis de conducere dupa 3 ani! Route66 Route66 Buna ziua, Cum scriam in titlu, iata ca se poate in Ro, politia rutiera \"descopera\" un proces-verbal dupa 3 ani si ma instiinteaza ca mi se suspenda dreptul ... (vezi toată discuția)
Prescriere amenda contraventionala slv_i slv_i Buna ziua!ma aflu intr-o situatie mai complicata, sper sa ma poata ajuta cineva...am facut plangere impotriva procesului/verbal de contraventie in termenul ... (vezi toată discuția)