avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 940 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Neplata creanta - executare silita - prescriptie
Discuție deschisă în Executare silită

Neplata creanta - executare silita - prescriptie

O persoana juridica (SRL-D) executata silit pentru neplata creditului , unde se poate informa daca fapta s-a prescris? Care este termenul de prescriere?
Cel mai recent răspuns: Company Advising , utilizator 14:25, 13 Aprilie 2018
Dreptul de a obtine executarea silita se prescrie in termen de 3 ani, daca legea nu prevede altfel. Termenul de prescriptie incepe sa curga de la data cand se naste dreptul de a obtine executarea silita, iar in cazul hotararilor judecatoresti, de la data ramanerii lor definitive. Se poate formula cerere pentru consultarea dosarului de executare in vederea analizarii acestui aspect.
O persoana juridica (SRL-D) executata silit ...

Daca SRL-ul este deja executat silit, inseamna ca s-a demarat faza executarii silite, si atata vreme cat sunteti in procedura de executare este foarte posibil ca prescriptia sa nu intervina, sau mai bine spus prescriptia nu intervine (dar este posibil sa intervina, doar ca exceptie, in anumite situatii putin probabile).
Este vorba de un srl-d care n-a avut activitate. A fost finantata de stat prin CEC pentru implementarea proiectului, dar din cauza unor probleme aparute nu s-a mai implementat tot proiectul si s-a platit doar cateva rate. Cu adica "daca firma este deja executata"?
Multumesc pt raspuns! Unde trebuie sa se adreseze pentru consultarea dosarului?

Multumesc pt raspuns! Unde trebuie sa se adreseze pentru consultarea dosarului?

DIANA POPESCU a scris:

Dreptul de a obtine executarea silita se prescrie in termen de 3 ani, daca legea nu prevede altfel. Termenul de prescriptie incepe sa curga de la data cand se naste dreptul de a obtine executarea silita, iar in cazul hotararilor judecatoresti, de la data ramanerii lor definitive. Se poate formula cerere pentru consultarea dosarului de executare in vederea analizarii acestui aspect.

Alte discuții în legătură

Momentul cursul prescriptiei in cazul unor titluri executorii pronuntate pe vechiul cod de procedura civila eagle_free eagle_free Buna seara. Noul cod de procedura civila prevede: CAPITOLUL V Prescripţia dreptului de a obţine executarea silită Termenul de prescripţie ... (vezi toată discuția)
Prescriptie incuviintare executare silita corinasevastru corinasevastru Buna seara, Am o nelamurire, am un contract de credit de nevoi personale si din 2008 nu am mai platit ratele iar de curand am gasit pe site-ul ministerului ... (vezi toată discuția)
Momentul de la care se incepe sa curga prescriptia dreptului de a cere executarea silita motabe motabe Buna ziua, am si eu o nelamurire legata de o situatie. Am mai incercat sa-i gasesc dezlegare dar nu am reusit. Este vorba de o hotarare judecatoreasca ... (vezi toată discuția)