Locuiesc intr-un apartament de 2 camere si sunt debransata de la bucatarie si dormitor in cauza primesc furnizarea caldurii in sufragerie.Am completat formularul pentru primirea ajutorului de incalzire iar la sfarsitul contractului am bifat 2 camere
Intrebarea mea e urmatoarea daca am bifat corect casuta respectiva avand in vedere ca eu platesc caldura exact cat platesc cei ce locuiesc intr-o garsoriera.In cazul in care am bifat incorect ce se poate face pentru corectie..in cazul in care nu s-au dat spre aprobare cererile sau daca s-a facut acest lucru se poate face un act aditional( ma gandesc) pentru a se face corectia in vederea imbunatatirii si reglarii situatiei respective.
Mentionez ca nu s-a facut nici o indrumare cu privire la completarea acestei cereri.
Cu multumiri pentru timpul si raspunsul acordat,
Aurelia Popescu
Cred ca trebuie sa va linistiti si sa nu va faceti probleme, atata timp cat nimeni nu se leaga de cate calorifere sunt in casa, ci de numarul camerelor. Ati raspuns corect in chestionar, nimeni nu va poate cere sa "interpretati" formularul. :)
Deci nu mai involburati apele!
Multumesc, pentru raspunsul primit!
Nu e vorba de involburat apele e vorba de "cat de mult " primesc ajutor...Stiu ca suna rau dar in conditiile in care sunt unic intretinator de familie acele ghilimele ma ajuta sa gandesc de multe ori la o cat de mica economie.Atat si nimic mai mult.
Cu consideratie,
Aurelia Popescu
Subventia pentru caldura este calculata in functie de venitul / membru de familie si de valoarea caldurii pe care o consuma singurul Dv. calorifer.
In calculul efectiv al subventiei nu intra nr.de camere sau nr. de calorifere.
Pe concret sa inteleg ca daca subventia mi se acorda in val de 200lei iar caldura este de 250 lei(sa presupunem)eu voi avea de platit la caldura doar 50 de lei?
In momentul in care "sosesc" aceste subventii ele ajung la asociatia de proprietari sau la titularul cererii?Daca sosec la asociatia de proprietari pot solicita sa "vad" aceasta subventie inscrisa sau cum se procedeaza?
Ati observat pe ultima fila a Declaratiei pe propria raspundere o grila, da?
Acolo ati bifat casuta corespunzatoare venitului / membru de familie, da?
Tot acolo este inscris si procentul de care beneficiati, da?
In momentul in care primaria aproba cererea Dv. in tot sezonul 2009-2010 veti beneficia de acest procent, sa zicem, cu titlu de exemplu 50%. Acestui procent ii corespunde un maxim acordat de guvern in valoare de, sa zicem, tot cu titlu de exemplu, 60 lei. Deci oricine are aprobat acest procent de 50% i se va reduce caldura cu 50%, dar nu mai mult de 60 lei.
.....................
In luna noiembrie vi se calculeaza de catre administrator valoarea caldurii in suma de 250 lei. Ar fi trebuit sa beneficiati de o subventie de 125 lei, dar maximul este de 60 lei (am scris mai sus asta). Deci veti avea o subventie de 60 lei.
..................
Sumele sunt date cu titlu de exemplu, nu sunt adevarate, doar ca sa va explic cum se calculeaza subventiile.
......................
Banii nu vi se dau Dv. in mana, ci sunt platiti de primarie, printr-o chitanta furnizorului de caldura in contul asociatiei Dv. Deci banii nu ajung nici macar la asociatie. Se lucreaza numai din "hartii".
Subventie de 50%
STARGATE1
Vin la dv. cu o mare nelamurire ! Locuiesc intr-un bloc de garsoniere patronate de o firma deci sunt chirias !
Am depus cererea de acordare a ajutorului ... (vezi toată discuția)