avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Acordarea ajutorului pentru caldura la intretinere ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Acordarea ajutorului pentru caldura la intretinere ...chiriasilor

Da sunt intr-o mare dilema referitor la acest ajutor oferit de stat si sper sa gasesc rezolvare aici !
Locuiesc impreuna cu sotia si fica mea in chirie la un un fost camin de nefamilisti acum devenit proprietatea unei societati de constructie deci sunt chirias. Am primit cererea pentru acordarea ajutorului la caldura cu mentiunea din partea administratorului de bloc sa-mi trec datele dar fara a trece nr. de telefon.
Intre vecini au inceput suspiciuni referitoare la valoarea subventiei pe care o vom primii,asa ca eu m-am dus la primarie si am incercat sa primesc un raspuns.
Spre marea mea uimire cei de acolo mi-au spus ca defapt eu nu am nici un drept la ajutor si ca defapt societatea care este proprietar beneficiaza de acest drept eu primind doar un procent din ceia ce mi se cuvine,mai bine zis sunt la mila lor !
Va rog ajutati-ma cu un raspuns la problema mea si in acelasi timp indrumati-ma cum ar trebuii sa procedez ! Va multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: STARGATE1 , utilizator 21:03, 6 Noiembrie 2009
Declaratia pe proprie raspundere o completati asa cum v-a indrumat administratorul, adica incepand cu fila 2 completati datele Dv., ale sotiei si ale fiicei, in functie de ce venit are fiecare, pe ultima fila faceti totalul venitului si apoi impartiti la 3 si obtineti un venit mediu pe membru de familie.
Tot pe ultima fila aveti si un mic tabelas, o grila, unde bifati casuta care corespunde venitului mediu/ pe membru de familie, semnati si puneti data.

Nu stiu cum e in cazul chiriasilor...ce v-a spus administratorul sa completati pe prima pagina? In cazul asociatiilor de proprietari aceasta prima fila este completata de cel care in principal cere aceasta subventie.

Acum, din acel tabelas de la sfarsitul declaratiei, in functie de casuta pe care o bifati, acea marja de venituri in care va incadrati, corespunde unui procent.
Acest procent, aplicat la caldura care vi se socoteste in fiecare luna la intretinere, reprezinta subventia pe care o primiti lunar, dar....nu poate fi mai mare decat o anumita suma maxima de bani.

Cei de la primarie v-au spus ca nu aveti dreptul la subventie, in sensul ca proprietarul condominiului este societatea respectiva. Dv. nu sunteti la mila nimanui.....sau mai bine zis sunteti la mila cuiva, asa cum si functionarii primariei sunt la mila noastra, a astora de le platim salariile, a tuturor beneficiarilor de caldura in sistem centralizat in privinta costului Gcal. care este subventionat etc.
Dv. sunteti un cetatean al acestei tari care are o situatie materiala mai putin buna si pe care statul intelege sa-i ajute in acest fel, nu sunteti nici la mila functionarului de la primarie, nici a administratorului, nici a nimanui, decat in aceeasi masura ca noi toti.
Consultati si acest link pe care vi-l pun aici......
www.avocatnet.ro/content/art...

Ultima modificare: Vineri, 6 Noiembrie 2009
elga50, moderator
Da multumesc foarte mult pentru viteza de raspuns dar tot nu sunt lamurit in privinta faptului ca eu sunt titularul cererii de subventie si nu societatea care este proprietarul imobilului. Deci de ce societatea beneficiaza de ajutorul pe care de fapt statul mi-l acorda mie ?
Ajutorul pentru caldura, ca bani, nu vi se da in mana, ca nimanui de altfel, ci suma care va revine se scade din cota de caldura pe care ar trebui s-o platiti din buzunar, lunar.
Dupa ce aceste declaratii sunt aprobate de primarie, la administrator vine o chitanta detaliata cu numele tuturor celor care au cerut subventie (printre care sunteti si Dv.), chitanta care certifica faptul ca acea suma totala de bani (totalul subventiilor pentru toti chiriasii cu subventii) este scazuta din factura de caldura a condominiului in care locuiti.
Acest condominiu fiind al societatii comerciale se cheama ca subventia i se acorda acesteia, dar de fapt Dv. sunteti beneficiarul secundar, intrucat vi se scade suma din caldura de plata.
Subventia este valabila in fiecare luna incepand cu noiembrie, pana in martie (inclusiv) si, ca suma este variabila in functie de suma de la caldura care va revine s-o platiti lunar. Procentul ramane acelasi.
www.avocatnet.ro/content/art...
elga50, moderator
Da ,multumesc foarte mult pentru ajutorul acordat !
STARGATE1, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Debransare cet/ ajutor incalzire aureliapopescu aureliapopescu Locuiesc intr-un apartament de 2 camere si sunt debransata de la bucatarie si dormitor in cauza primesc furnizarea caldurii in sufragerie.Am completat ... (vezi toată discuția)
Subventie de 50% STARGATE1 STARGATE1 Vin la dv. cu o mare nelamurire ! Locuiesc intr-un bloc de garsoniere patronate de o firma deci sunt chirias ! Am depus cererea de acordare a ajutorului ... (vezi toată discuția)
Reducere datorie intretinere- pot primi subventia? CYBORG CYBORG Buna seara! In octombrie 2016 nu am primit subventia pt. caldura(locuiesc la bloc), avand peste 3 luni datorii la intretinere. Dar, astazi,19 decembrie am ... (vezi toată discuția)