avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1101 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CCC
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CCC

Buna ziua, an gasit textul de mai jos, dar nu am inteles exact regula de aplicare:
,, Dacă ambele persoane din familie au dreptul la CCC, regula este că cel puțin o lună din perioada totală a CCC este alocată uneia dintre persoanele care nu a solicitat acest drept. Astfel că, dacă mama intră în concediul de creştere, tatăl trebuie să stea şi el în concediu, în locul mamei, cel puţin o lună.,,

-am un astfel de caz si ma intereseaza; tatal, care este salariatul nostru si care ar fi avut dreptul la a cere CCC dar nu a facu-o ( a facut-o mama) ; acum, la finalul CCC dorecte sa stea si el acasa (nu stiu daca este obligatoriu sau doar la cerere) ; Eu ca angajator cum procede? in pontaj/stat cum il trec? trebuie sa aive curs de puiericultura?

multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:26, 16 Aprilie 2018
Cursul de puericultura nu are nicio legatura cu CCC.

Ce inseamna finalul CCC?
Ultima luna din concediu crestere copil al mamei.
In acest caz , tatal:
- depune la angajator cerere de acordare a CCC:

- depune la Primarie , actele pentru acordarea indemnizatiei pentru CCC.
Si contractul sau se suspenda?
In urma cererii tatalui de acordare a CCC, angajatorul va emite decizia de suspendare a c.i.m.

Alte discuții în legătură

Concediu paternal-suspendarea contractului individual de munca nicolae77 nicolae77 buna ziua, am urmatoarea intrebare: imi poate suspenda angajatorul contractul de munca desi am dus certificatul de nastere si atestat de puericultura? (vezi toată discuția)
Concediu paternal mgabi93@yahoo.com mgabi93@yahoo.com Buna ziua,Cum se procedeaza in cazul in care un angajat cere o luna concediu crestere copil din cele 24 luni legal acordate parintilor exceptand cele 5 zile ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil pana la 2 ani ioana_nt ioana_nt 1.Am un salariat care doreste sa-si ia concediu de crestere a copilului in varsta de pana la 2 ani, deoarece sotia nu lucreaza.Copilul s-a nascut pe ... (vezi toată discuția)