avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 857 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CCC
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CCC

Buna ziua, an gasit textul de mai jos, dar nu am inteles exact regula de aplicare:
,, Dacă ambele persoane din familie au dreptul la CCC, regula este că cel puțin o lună din perioada totală a CCC este alocată uneia dintre persoanele care nu a solicitat acest drept. Astfel că, dacă mama intră în concediul de creştere, tatăl trebuie să stea şi el în concediu, în locul mamei, cel puţin o lună.,,

-am un astfel de caz si ma intereseaza; tatal, care este salariatul nostru si care ar fi avut dreptul la a cere CCC dar nu a facu-o ( a facut-o mama) ; acum, la finalul CCC dorecte sa stea si el acasa (nu stiu daca este obligatoriu sau doar la cerere) ; Eu ca angajator cum procede? in pontaj/stat cum il trec? trebuie sa aive curs de puiericultura?

multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:26, 16 Aprilie 2018
dar este obligat prin lege sau numai la cererea salariatului? multumesc
CIM se suspenda la initiativa salariatului, in baza art.51 lit.a C.mun.
CIM se suspenda la initiativa salariatului, in baza art.51 lit.a C.mun.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu paternal-suspendarea contractului individual de munca nicolae77 nicolae77 buna ziua, am urmatoarea intrebare: imi poate suspenda angajatorul contractul de munca desi am dus certificatul de nastere si atestat de puericultura? (vezi toată discuția)
Concediu paternal mgabi93@yahoo.com mgabi93@yahoo.com Buna ziua,Cum se procedeaza in cazul in care un angajat cere o luna concediu crestere copil din cele 24 luni legal acordate parintilor exceptand cele 5 zile ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil pana la 2 ani ioana_nt ioana_nt 1.Am un salariat care doreste sa-si ia concediu de crestere a copilului in varsta de pana la 2 ani, deoarece sotia nu lucreaza.Copilul s-a nascut pe ... (vezi toată discuția)