avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1184 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... SUCCESIUNE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

SUCCESIUNE

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea nelamurire:
Daca bunica mea a avut 2 copii dintro alta casatorie si bunicul la fel tot doi copii din alta casatorie anterioara si impreuna au mai facut doi copii. Unul dintre cei doi frati cu parinti comuni (facuti de bunicul si bunica, impreuna) a decedat, nefiind vreodata casatorit si neavand nici copii. Acum la impartirea bunurilor, cine are dreptul? Toti fratii? sau doar cel cu ambii parinti comuni? si de asemenea ce acte trebuie depuse la inceperea succesiunii?
Cel mai recent răspuns: Oannamarya , utilizator 16:32, 13 Aprilie 2018
Toti fratii, insa cei cu parinti comuni vor avea o parte mai mare. Bunicii sunt in viata?
Bunicii sunt decedati.
Fratii vitregi mostenesc 1/6 fiecare iar fratele "bun" 2/6
In regula. va multumesc mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune ambii parinti au decedat. vreau sa dezchid succesiunea. ... Virna carol Virna carol SUCCESIUNE Ambii parinti au decedat. Vreau sa deschid succesiunea. Mama mea, s-a casatorit cu tata si ea a avut un copil din casatoria anterioara, iar tata ... (vezi toată discuția)
Despre succesiune michelle2011 michelle2011 Inainte sa se cunoasca,mbii mei parinti au avut cate o casatorie anterioara,din care au avut cate 2 copii fiecare. Dupa ce a divortat fiecare,lasand in urma si ... (vezi toată discuția)
Cat la suta mostenesc? mmuntean72 mmuntean72 am si eu novoie de ajutorul vostru. este vorba de cum se imparte casa bunicii mele.(mama tatalui meu) bunica mea a murit si urmeaza sa impartim casa in care ... (vezi toată discuția)