As dori sa stiu ce salariu ar trebui trecut in cartea de munca pentru un job part time, de la 9:00 la 13:00, in conditiile in care am studii superioare? (masterat).
Angajatorul meu sugereaza sa trecem in acte suma de 600 RON si nu stiu daca este corect asa sau nu.
Ii pot cere angajatorului sa adauge o clauza sau anexa in care sa se specifice orele de lucru, adica exact intre ce ore? In cazul in care refuza, ma pot adresa la ITM?
1. Salariu minim brut specificat in legi ptr studii superioare este de 1.200 lei ptr 8 ore/zi.
Deci, ptr cele 4 ore/zi, suma bruta propusa de angajator este in limite legale. Aveti grija ca din acesti bani vor fi oprite contributiile datorate de salariat si impozitul de 16%. Suma neta primita va fi undeva la 460 lei.
Puteti eventual sa negociati, daca se poate, ca cei 600 lei sa fie venitul net (adica ce luati dvs), angajatorul calculand venitul brut ce include contributii si impozit. Daca merge!
2. Ptr programul de lucru......... in CIM cu timp partial trebuie trecut intervalul orar in care prestati activitatea la cap. Program de lucru sau Durata muncii (depinde de formulare). Altfel, ITM nu vizeaza CIM.
1. Nu conteaza ce studii aveti dvs. ci daca postul ocupat de dvs. cere studii superioare.
2. Daca da, atunci salariul minim pentru 8 ore pe zi este de 1200 lei, deci la 4 ore pe zi ar fi 600 lei. Acesta este salariul minim impus de lege dar puteti negocia cu angajatorul si un salariu mai mare.
3. In CIM este o rubrica unde se scrie intervalul de timp in care lucreaza salariatul.
Bani in mana iau mai mult, dar angajatorul meu, mai bine spus patronul, nu doreste sa plateasca taxe prea mari, si de aceea vrea sa treaca salariul minim conform legii.
Cu timpul, poate lucrurile se vor mai schimba...