avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1040 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Modificari consiliu director CAR
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Modificari consiliu director CAR

Buna ziua.Va rog o lamurire in urmatoarea situatie.Un CAR infiintat in anul 1999 in baza legii 21/1924 ,Leg 13/1972,deci cea de dinainte de aprobarea OG 26/2000. Actul de constituire fiind Statutul, ca doar atat era necesar,CAR-ul respectiv are personalitate juridica este inscris in registrul asoc.si fundatiilor.Adunarea generala a numit un nou Consiliului Director si au fost si cateva modificari la unele articole din statut.
Pentru inregistrarea modificarilor aduse la statut credeti ca ar trebui sa actualizez actele de constituire, in sensul ca trebuie pe langa Statut ,Actul aditional la statut si procesul verbal al adunarii generale si un - ACT CONSTITUTIV conf.OG 26/2000? Va multumesc si astept o lamurire.
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 23:12, 15 Aprilie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Actuala legislatie romana pentru ONG-uri este fie idioata, fie facuta cu rea intentie, in tot cazul face dificila sau chiar imposibila existenta de asociatii cu numar mare sau foarte mare de membri, prin prevederea cretina din lege ca lista membrilor trebuie sa fie parte integranta din statut si din actul constitutiv. Unele instante accepta ca lege e cretina si nu trebuie interpretatra listeral si accepta sa depui anexa cu lista membrilor doar in format electronic sau chiar deloc, alte instante insa zic ca daca asa a dorit legiuitorul.... Practic au pus pentru asociatii o regula analoga celei existente la SRL (unde numarul maxim de asociati e unul limitat prin lege si nu prea exista turnover - intrarea sau iersirea unui asociat din societate e o exceptie), in loc sa puna regula de la SA-uri, unde nu depune firma la Registrul COmerului lista de actionari (de multe ori nici nu are cum, ca nu stie nici ea - vezi cazul celor listate la bursa sau cu actiuni la purtator...). Incercati fara lista actuala a membrilor sau, in cel mai rau caz, cu una pe DVD....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociatie infiintata in baza legii 21/1924 ContSters79137 ContSters79137 Asociatia in cauza a fost infiintata in 1999, in baza legii 21/1924, deci cea de dinainte de aprobarea OG 26/2000. Actul de constituire - Statut, ca doar atat ... (vezi toată discuția)
Rescriere statut asociatie 123456679 123456679 Bună ziua, conform noilor modificari din OG 26/2000 actul constitutiv este eliminat iar statutul va include si datele din actul constitutiv. Imi poate spune ... (vezi toată discuția)
Legalitate asociaþii înfiinþate la legea 21 din 1924 Florin Lucian Manolescu Florin Lucian Manolescu Intr-un proiect de hotărâre pricind înfiinţarea unui consiliul consultativ se menţionează faptul că ong-urile care fac parte din consiliu trebuiesc ... (vezi toată discuția)