Pedeapsă cu executare pentru refuz prelevare probe biologice. Se poate cere în apel înlocuirea pedepsei cu suspendarea/supravegherea/munca în folosul comunității?
Buna ziua, fratele meu a fost condamnat la 1 an de inchisoare pentru refuz prelevare monstre biologice in urma unui accident soldat cu pagube materiale. Nu a suflat nici in etilotest (de fapt el a suflat, dar nu suficient) si pe timpul procesului a sustinut ca din cauza oboselii a produs accidentul si in urma acc din cauza socului si loviturii a refuzat probele biologice. Are drept de apel in 10zile. Intrebarea mea este daca poate cere in apel inlocuirea pedepsei cu suspendarea (sau supravegherea) sau munca in folosul comunitatii? Munca in folosul comunitatii apare in cazier? Daca i-ar fii acceptata cat ar primii? Este posibil sa ii fie respins apelul? Si daca da, cand ar trebui sa inceapa executarea pedepsei? Va multumesc foarte mult pentru raspuns, sunt foarte ingrijorata pentru el.
Daca se dispune suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere, pe parcursul termenului de supraveghere, condamnatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă cuprinsă între 60 şi 120 de zile, în condiţiile stabilite de instanţă.
Mandatul de executare se emite de judecătorul delegat cu executarea în ziua rămânerii definitive a hotărârii.
Ar fi bine sa ii asigurati apararea, la fond banuiesc ca nu i-ati angajat avocat.
Va multumesc foarte mult pentru raspunsuri. Problema este ca a avut si are "avocat" care practic i-a zis de la inceput ca nu prea are cum sa il ajute... si asa a si fost, insa ne-a asigurat ca va primi cu suspendare...nu ne-am asteptat la inchisoare nici o clipa. Va rog mult sfatuiti-ma ce anume sa cerem in apel astfel incat sa evite executarea pedepsei? Din experienta dumneavoastra poate primi munca in folosul comunitatii in aceasta situatie sigur? Sau ce altceva exista ? Sa schimbam avocatul? Avocatul l-a sfatuit sa ceara in apel inlocuirea pedepsei cu munca in folosul comunitatii insa nu mai am incredere in el.