avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Pedeapsă cu executare pentru refuz prelevare probe ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Pedeapsă cu executare pentru refuz prelevare probe biologice. Se poate cere în apel înlocuirea pedepsei cu suspendarea/supravegherea/munca în folosul comunității?

Buna ziua, fratele meu a fost condamnat la 1 an de inchisoare pentru refuz prelevare monstre biologice in urma unui accident soldat cu pagube materiale. Nu a suflat nici in etilotest (de fapt el a suflat, dar nu suficient) si pe timpul procesului a sustinut ca din cauza oboselii a produs accidentul si in urma acc din cauza socului si loviturii a refuzat probele biologice. Are drept de apel in 10zile. Intrebarea mea este daca poate cere in apel inlocuirea pedepsei cu suspendarea (sau supravegherea) sau munca in folosul comunitatii? Munca in folosul comunitatii apare in cazier? Daca i-ar fii acceptata cat ar primii? Este posibil sa ii fie respins apelul? Si daca da, cand ar trebui sa inceapa executarea pedepsei? Va multumesc foarte mult pentru raspuns, sunt foarte ingrijorata pentru el.
Ultima modificare: Duminică, 15 Aprilie 2018
Manuela Rășină, administrator
Este recidivist?
Nu. Nu are cazier. Este primul accident de acest fel.
De fel se da cu executare in astfel de situatii.
Daca nici nu a avut avocat angajat la prima instanta si-a pecetluit singur soarta...

Va fi foarte greu in apel sa ajunga la o pedeapsa cu suspendare, cu mult mai greu decat daca si-ar fi angajat avocat in prima instanta.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca se dispune suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere, pe parcursul termenului de supraveghere, condamnatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă cuprinsă între 60 şi 120 de zile, în condiţiile stabilite de instanţă.
Mandatul de executare se emite de judecătorul delegat cu executarea în ziua rămânerii definitive a hotărârii.
Ar fi bine sa ii asigurati apararea, la fond banuiesc ca nu i-ati angajat avocat.
Ultima modificare: Vineri, 13 Aprilie 2018
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
Va multumesc foarte mult pentru raspunsuri. Problema este ca a avut si are "avocat" care practic i-a zis de la inceput ca nu prea are cum sa il ajute... si asa a si fost, insa ne-a asigurat ca va primi cu suspendare...nu ne-am asteptat la inchisoare nici o clipa. Va rog mult sfatuiti-ma ce anume sa cerem in apel astfel incat sa evite executarea pedepsei? Din experienta dumneavoastra poate primi munca in folosul comunitatii in aceasta situatie sigur? Sau ce altceva exista ? Sa schimbam avocatul? Avocatul l-a sfatuit sa ceara in apel inlocuirea pedepsei cu munca in folosul comunitatii insa nu mai am incredere in el.

Alte discuții în legătură

Cât poate dura un proces penal pentru accident și alcool la volan? Deac Andrei Deac Andrei Bună seara ! Am și eu o problemă. Acum 5 zile pe data de 22.10.2017 am făcut accident acrosând trei mașini parcate din care au rezultat doar pagube ... (vezi toată discuția)
Dosar penal art.336 ContSters463477 ContSters463477 Buna ziua,Domnule avocat am o alcoolemie foarte mare in sange de 2.10 pot obtine amanarea aplicarii pedepsei ? fara accident nimic doar am fost oprit. (vezi toată discuția)
Pe data de 03.04.2018 am fost condamnat de instanta de fond la ... Fori Fori Pe data de 03.04.2018 am fost condamnat de instanta de fond la 1 an inchisoare cu executare pt savarsirea infractiunii de sustragere de la prelevarea de ... (vezi toată discuția)